en kolonilott.

Åh vilken trevlig ledig dag! I eftermiddags träffade jag Lena, Lisa och bebis Melker hemma hos Lena. Hon hade gjort skamlöst gott fika som jag utan att skämmas lassade i mig medan dom andra två var distraherade av bebisen. Bebis, fika. . . det är ett svårt val! Men eftersom jag inte tror att tre personer ska gulla med en bebis samtidigt, så hängav jag mit helt enkelt åt fikat en stund. Och så pratade vi förstås! Det är så skönt att få prata av sig ibland och berätta om allt roligt och tråkigt som händer på jobbet. Och annat förstås.
 
När vi fikat klart och bebis Melker började bli rastlös, gick vi en promenad till Lenas nya kolonilott borta i Nolhaga. Åhh vad mysigt!! Om jag hade bott i lägenhet hade jag absolut köpt en egen kolonilott, det är himla charmigt. Det passar nog Lena perfekt och jag får hälsa på!
 
 
 

pluttiga knoppar.

 
 
Den här bilden la jag upp på bloggen precis för ett år sen. Då blommade snöbollsbusken för fullt. Vilken skillnad i år, just nu har busken bara dom pluttigaste små knopparna. Det hade varit skönt med en varm maj, men å andra sidan gillar jag att spara och ha bra saker kvar. Redan när jag var liten var jag till exempel väldigt bra på att spara godis, vi pratar flera månader- eller år. Snöbollsbusken är väldigt fin när det blommar, så det är trevligt att ha det kvar! Men ack, nu vill jag gärna ha värme tack. 
 
 
 

vårens virkprojekt.

 
 
 
Vårens virkprojekt är klart! Nästan iallfall, det finns säkert några trådar jag glömt att fästa. . .  Men äsch! En rosa pläd var jag tvungen att göra. såklart. Och visst blev den både väldigt rosa och färgglad! Precis lagom stor att ha över benen när maj bjuder på kyliga vindar. . . 
 
Annars har min virkinspiration varit sisådär i vår. Det har inte riktigt funnits energi till kreativitet efter jobbet. Men då är en mormorspläd perfekt att göra, man kan virka en ruta och sen vara nöjd och vila igen. Det finns en perfekt virkning för alla tider!
 

guldkanter.

Just nu har mtit liv några guldkanter.
 
1. Jag har gjort rabarberkräm och det är väldigt gott. Speciellt på havregrynsgröt istället för sylt! Jag gör rabarberkräm med lite hallon i, så den blir rosa.
2. Barnmorskan i East end har börjat igen på teve.
3. Man kan sova med fönstret öppet och jag älskar det.
 
Nu ska jag bara baka några goda kakor att ha i frysen (och fika) så blir det ännu en guldkant!

när man var 14.

- Men Stina vad har du gjort på benet? frågade jag.
- Åh, jag vet. Jag tog brun-utan-sol och det gick inte så bra. . . 
 
Så skojigt! Är inte detta 14 år i ett nötskal liksom? 
 
 

grusvägarna.

 
 
 
Har jag sagt att jag älskar grusvägar? Det har jag nog. Jag tycker det är hemskt när man asfalterar småvägar på landet, usch. Det är verkligen mycket bekvämare med grus, så jag passar såklart på att gå några mil på dessa när jag är hemma i Orunga!

sommarsaker.

Idag har man kunnat låtsas att det är sommar. Åtminstone när solen var framme och man sitter i lä för vindarna (älskar föräldrarnas veranda!) så kändes det så. Och så har det varit massor av andra sommar saker. Till exempel att allt har blivit grönt, lammungarna har kommit ut i hagarna, maskrosorna blommar och pappa klipper gräser. Jag älskar ljudet av gräsklippare och doften som blir. Men det måste vara en riktig gå-gräsklippare, inget fusk! Nu näår jag har låtsas så vill jag ha riktig sommar. 
 
 
 
 
 
 

solig morgon!

 
 
Åh äntligen vaknade man av fint väder utanför fönstret! Hurra! Jag skyndade mig att äts frukost och städa undan hemma och sen åkte jag mot Ornunga. Jag sjöng av lycka hela vägen i bilen! I Ornunga sken solen också och huset låg alldeles tyst. Mamma hade inte kommit hem från jobbet och resten av familjen var tydligen inte uppe än. Jag suckade bara lite, sen gick jag tlll mormor och drack kaffe istället. Helt okej. 
 
 
 

sound of music.

En regnig fredagskväll. M är inte hemma, jag är all by my self och jag tror att jag ska passa på att njuta av det. Ibland efter en dag på jobbet så är jag väldigt nöjd med att inte vara nära en levande själ. Folk i böcker och teve går bra. Ikväll ska jag ha en riktig folkvänlig kväll och se på Sound of music. Det är en av världens bättre filmer. Åh, jag ska sjunga med i låtarna jättemycket!
 
 
 
 

korta dagar.

 
 
 
Så fort det går mot sommar tycker jag dygnet får alldeles för få timmar. Helst skulle jag vilja hinna vara utomhus dygnet runt och ändå hinna kolapsa i soffan efter jobbet med en dvd och gärna sova åtta timmar varje natt. Riktigt så lång är inte en dag. . . 
 

äta upp sin spenat.

Jag blir alltid så sur när något jag lagar/bakar blir misslyckat. Sen blir jag arg på mig själv när jag inser att det beror på att jag inte har läst receptet ordentligt och sen begrundat det. Recept är ju lite som matte - är det här logiskt? måste man tänka sig. Men jag gillar inte så värst att läsa recept, jag går mycket på känsla. Och ibland blir det misstag. 
 
Fast äsch, det är ju inga katastrofer. Det enda som hände ikväll var jag jag råkade använda dubbelt så mycket spenat till pajen än vad receptet menade - tror jag. Logiken så här efteråt säger mig att jag tog för mycket spenat. Spenat är ju gott och nyttigt, men det blev lite väl mycket av det. 
 
Jag får varenda gång stå emot min vilja att slänga eländet i soporna, bara för att jag vill bli av med misstaget. Men så kan man ju inte göra. Jag får snällt äta upp min spenat!

det är okej.

Tråk, jag hade planerat att det skulle vara lika fint väder idag som igår. Men när jag kom ut i det fria efter en dag på jobbet så regnade det. Farväl ljuva tanke om att sitta i solen. 
 
Men ärligt talat, i slutändan blev det bra. Jag var trött och det är skönt att ta en tupplur framför teven efter jobbet med gott samvete. Det är liksom helt okej. 

i maj.

Imorse var jag hemma hos Hannah och gick en jättefin promenad. Hon bor på värsta Emil-i-Lönneberga-landet med grusvägar, hagar, stenmurar, hästar och massor av fina gårdar. Jag blev typ alldeles knäsvag av åh-jag-vill-också! Visst är allt extra fint så här i maj med utslagna björkar och maskrosor, då vill man bo nästan överallt. Helt rimligt att många hus säljs på våren och sommaren! 
 
 
 
 

oväntad redighet.

Ibland gör jag så oväntade saker att jag blir förvånad över mig själv och min redighet. Som i eftermiddags. På jobbet hade vi möte så jag kom inte iväg förrän vid halv fem och ute regnade det tröstlöst. Det var verkligen en sån eftermiddag som man vill åka raka vägen hem till soffan!
Men det gjorde jag inte. Istället för att köra hem styrda jag mot Maxi och gick en timmes promenad runt Gerdsken. I regnet. Jag blev väldigt våt och mina skor geggiga (tur att jag kom ihåg det, måste skölja av dom) och jag mötte inte många människor. Det var väldigt knäppt och redigt gjort tycker jag. Men nu sitter jag i soffan med min virkning och vääldigt gott samvete. Jag ska dricka te och äta en stor chokladbit och se på Äntligen Hemma. Det får gärna regna!

resan.

Vi kom iväg till Jönköping! Jag piggnade till mig under bilresan dit som tur var, det enda som inte hängde med var matlusten. Men man behöver ju inte alltid vräka i sig! Vi åt lunch på Ikea och det var väl första riktiga måltiden på två dygn. Tur att det var billigt! (typ). Men nu 36 timmar senare efter shopping och luftombyte är jag nästan mig själv igen tror jag.
 
Så ja, igår blev det såklart en tur på både Ikea och A6 och det blev väl en del handlat. Efter att vi checkat in på hotellet hann vi med en sväng på stan också (en extra omvägig sväng förstod vi idag när vi lokaliserat oss och hittar rätt gator), shoppandet blir helt klart lite mer effektivt när man har herrsällskap. . .  Men M uppförde sig ändå oväntat fint, så jag klagar inte så värst. Det var först idag på slutet han började tröttna och gnälla lite grann.
Hotellet var helt okej, plus för trevlig personal, lyxig hårfön och god mat och lite minus för skavanker i hotellrummet. Men det är väl positivt att hotellrum är använda antar jag!
 
Och idag efter det bästa, frukosten, blev det en promenad längst Vättern (blåsigt) och en till tur till A6. Det finns alltid något mer att köpa! Men jag har nog bara köpt förståndigt och nödvändiga saker . . .hö hö. 
 
Det har iallafall varit en trevlig resa! Det bästa var nog ändå Ms min när jag bad honom svänga in i Borås på vägen hem, för jag ville ta en tur på Emmaus och Myrorna. . . 
 
 
Jag fick snika med M på en selfie för att få bildbevis att han var med. Han misstänkte bara lite, hehe. 
 

uppdatering från sjukbädden.

Jag känner mig inte riktigt som Marianne i Förnuft och känsla när hon låg sjuk. Jag har varken en hängiven äldre syster som håller i min hand eller en orolig gentleman som rider efter min mor. Fast det kanske inte är så jag vill ha det heller, jag har nog till och med snäst försvinn härifrån! till min oäkta hälft. Jag tycker det är så hemskt att ha människor omkring med när jag mår sjukligt dåligt, det finns inget värre än pjoskande då Fast det hade varit skönt att ha någon som kunde hämta mer cola åt mig. Det allra bästa hade ju varit om M varit hemma i lagården och kastat dart hela dagen, så kunde jag messa efter mer cola. Han hade gärna fått städa och plocka undan efter mig också. Men ack, någon måste väl jobba för brödfödan. 
 
Idag mår jag iallafall inte illa (hurra!), men jag har en släng av feber så jag ser romantiskt rosig ut. Det enda jag gjort idag är att hänga upp Ms tvätt som han la i innan han åkte imorse (jag hänger upp den när jag kommer hem), men jag får allt vara nesövd för att låta en tvätt ligga kvar hela dagen. Men j blev ganska så sur när jag såg att han proppat i massor av tvätt i maskinen, vilket innebar att det inte fick plats på tvättställningen inumhus. Så jag fick hänga upp den utomhus. Nu ska jag messa M att min feber minsann säkert steg till 40 grader. 
 
Nu måste jag skynda mig att bli frisk, för imorgon skulle ju M och jag åka till Jönköping och gå på Ikea och sova på hotell bland annat. Det ska jag!!
 
 
 
Vy från sjukbädden. Det är värdelösa program på teve.

söv ner mig please!

Hujeda mig vilken hemsk dag, jag har haft stark dödslängtan emellanåt (åtminstone: söv ner mig please!). Men jag får skylla mig själv, för igårkväll satt jag på jobbet och sa: jag har aldrig varit sjuk så att jag inte kunnat jobba på mina två år här. Jag är så fasligt frisk. Och ja, mina kollegor var typ imponerade av min hälsa. Men eftersom jag är vidskeplig så tillade jag: men usch, så får man inte säga, nu får jag säkert magsjuka imorgon. Peppar peppar ta i trä!
 
Det hjälpte inte, misstaget vad redan gjort. Eller så glömde jag ta i trä på riktigt. Imorse vaknade jag med huvudvärk, ovanlig trötthet och oförmåga att få i mig frukost. Jag tänkte att asch, det går väl över, men icke. Istället har jag spytt ut alla inälvor ungefär och legat i sängen och frossat. Jag gillar ju inte sjåpighet annars och har dåligt medlidande för småkrämpor, men magsjuka är verkligen en  nära-döden-upplevelse. Jag fick snällt erkänna mig besegrad och ringa och sjukanmäla mig - så hemskt! Men man kan ju inte gå omkring och spy på jobbet. 
 
Så jag har bott i sängen ända fram till efter klockan fyra, då jag vaknade och kände hopp om liv igen. Nu funderar jag på att gå ut och bara få en gnutta luft ochg sträcka lite på benen. Jag har idag upptäckt att jag gör alldeles rätt i att uppmuntra mina patienten att vara uppe så mycket som möjligt och inte ligga i sängen. För nu har jag ont precis överallt i kroppen och säkert liggsår. Sen ska jag riva ett äpple, sockra lite på och dricka mer cocacola. Min magsjukediet består nämligen av cocacola, rivet äpple och salta pinnar. M fick nästan en käftsmäll när han började prata om att köpa korv och mos till mig. 
 
Jaja, detta var lite gnäll och klagan från mig. 

social helg.

Den här helgen har jag varit ovanligt social! Igårkväll var jag hemma hos min fina vän Lena på ett försenat 50-årsfirande. Lena och jag pluggade till sjuksköterska samtidigt och hon är en himla underbar människa. Vilken lycka det var när hon började jobba på min avdelning! Men lyckan blev kortvarig, nu har hon lämnat avdelningen (och mig) och ska jobba i hemsjukvården istället. Detta är sorg. Men jag ska försöka överleva ändå, för vi kommer ju ses ändå såklart! Detta blev visst en liten utsvävning, det jag skulle säga var att det blev en väldigt trevlig lördagskväll. Massa god mat och trevlig stämning och jag skrattade åt gamla Lena-minnen så jag fick ont i magen! Det är inte ofta något lyckas hålla mig intresserad och vaken efter klockan elva på kvällen minsann. 
 
I dag har jag också varit social som sagt, Hannah och jag träffades vid Maxi och sen gick vi runt Gerdsken, det är en mysig promenad. Efter det blev det fika och en tur inne på Vimpeln. Så jag har haft en ovanligt trevlig helg! Men jag har förstås hunnit städa och tvätta också. Vad vore ledighet utan det liksom?
RSS 2.0