jag gillar riktiga tjurar




Igårkväll när jag var ute på promenad gick jag förbi en kohage där det var väligt intressanta saker på gång. Så intressant att jag var tvungen att stanna och titta, en riktig naturupplevelse!
Yes, inte tråkigare än att en tjur var i full gång att uppvakta en av kossorna, för att säga det på ett snällt barnvänligt sätt.  Kossan verkade dock inte vara särskilt betagen i den stackars tjuren, han fick inte komma ända till mål (för att säga det på ett trevligt sätt igen.)
Iallafall, jag tyckte det hela var väldigt fascinerande och lagom snuskigt. Och komiskt dessutom, tjuren såg ju så frustrerad ut. Livet är hårt, även för klövdjuren tydligen!

det börjar imorgon

Tentaveckan närmar sig! Börjar imorgonbitti klockan nio rättare sagt. Då är det dags att sätta sig och plugga.
Positivt med tentavecka: jag får sova lite längre och slipper penda till borås. Och slipper klä på mig och snygga till mig...
Piss med tentavecka: pluggandet, ångesten och känslan av jag-är-ensamast-i-världen.
Tack jesus för våran facebook-grupp! Ovärderligt, bara loggar in så ser man att man inte är ensam, alla andra sitter också pch pluggar och undrar precis samma dumma saker som jag.

I eftermiddag tog jag dock ledigt, njuter av solen och värmen som försvinner alldeles för snabbt från verandan nuförtiden.
På vägen hem från Borås kilade jag in en sväng på ICA i Fristad. Laddade upp med fredagsgodis och köpte med mig mat hem. Blev så himla sugen på kycklingklubbor, så det köpte jag med Cole Slaw till.



 Det var inte helt fel, absolut inte. Sen firade jag min lediga eftermiddag med att baka en äpplepaj, årets första och tusan så gott det var! Hade tänkt ta en bild av den färdiga skapelsen, men den var så god att jag totalt glömde bort det. Vem vill förresten se på någon annans äpplepaj? Baka en egen istället tycker jag!

Nesh, nu ska jag gå ut och gå en lång promenad! Med lång menar jag längre än 25 minuter, som är allt jag hunnit med de senaste dagarna. Men nu ska jag röra ordentligt på mina lovehandles, yes way!





Väntar på syster

Slösar bort tiden medan jag väntar på att syster Lotta kommer hem med bussen (fem minuter kvar!). Visst är det alltid trevligt att hälsa på mina systrar, men just idag väntar jag på att hon ska komma med en biblioteksbok till mig! Det var ju min mening att jag skulle plugga asmycket idag, eftersom jag slöat så i helgen, men jag upptäckte att jag saknade en kursbok som gjorde plugget så mycket tråkigare. Stod ju inte ordentligt om alla infektionssjukdomar i NÅGON av mina andra fyra kursböcker. Behöver tydligen Klinisk mikrobiologi också! Pissigt. Då är det good luck att systern går i gymnasiet vägg i vägg med biblioteket. Och åh, om hon inte hann kila in och lånda den, då börjar jag nog kanske gråta en skvätt. Jag är på det humöret, psyket är liksom inte på topp i dessa tider.

Gosh, nu hörde jag bussen åka förbi. Springer till fönstret och tittar om hon kommer.

Vad nu? Hon inte vara med bussen??

första flyttlasset!

Ïgår körde jag första lasset med grejer till västra bodarna (dvs magnus körde). Proppade bilen full med så mycket det fick plats. Allt porslin och alla köksgrejer som jag inte använder just nu, och lite annat sånt. Det gjorde så himla mycket att få in lite av mina egna grejer i våningen (eller vad är det rätta namnet när man ska bo på bottenvåningen av ett hus? Lägenhet? Hus? Vet ej), det gör att jag känner mig mer hemma. Så stackars M, som inte gillar förändringar så värst mycket, fick bara lida och se på medan jag rullade undan alla gamla mattor och la dit mina egna trasmattor i stället, alla i rosa nyans. Men det blev så mycket snyggare! Och att M har fixat en ny soffa (japp, med en del påtryckningar från mig, jag gillar ej gröna plyschsoffor) har gjort allt så himla mycket bättre! Så nu har vi en brun skinnsoffa, köpt för en väldigt billig slant tacka vara Ms kontakter, så bra! Och imorse när M fortfarande sov, så passade jag på att ta ner gardinerna i köksfönstren och istället sätta upp vita spetsgradiner i det ena och inga alls i det andra.
Så det är en bit på väg till att kännas lite hemma, men mycket kvar än. Jag har en hel del rosa grejer kvar.

Förresten köpte jag den här superfina lampan igår på Hjulet! men förstås gör den sig mycket bättre i vårat sovrum än ute på verandan hos mamma och pappa. Imagine.

säg inte köra ner!

Jodå, idag har jag faktiskt varit i skolan! Hade praktiskt övning i att sätta in sond, bland annat. (För folk som varken sett Cityakuten eller Greys, kan jag berätta att en sond är en slang man för ner i matsäcken, så kan man antingen ge näring eller pumpa ur innehållet - tex om man har svalt några craxy tabletter.)
Och då har jag lärt mig att jag inte ser fram emot dne dag jag ska sätta ner en sond på en riktig, levande människa. Fy tusan, kommer ju både sympatigråta och sympatikräkas och känna mig som en grym människa. Liksom, köra ner en slang i en människas hals! Med typ våld!
Förresten, så diskuterade vi det viktiga med ordval också. Man ska INTE säga "nu ska jag köra ner den här slangen i halsen på dig". Nej nej, man ska säga "...föra ner!" Det låter väl lite trevligare kanske, mindre våldsamt och så där.
Ibland fattar jag inte vad jag har gett mig in på för yrke. Varför sitter jag bara inte på något kontor eller något?
Svar: För att det skulle vara skittråkigt! (men säkert väldigt bekvämt och praktiskt)



Vi och den stackars dockan! (foto av Mia i min klass)

sörängsvänner

Och förresten, mina fina sörängssvänner Zara och Malin, jag saknar er.




 




Och jag tänker extra tankar på Zara som flyttar till USA idag! Farewell, ta hand om dig Zaris :)

say my name, bitch!

Trött är mitt förnamn, grinig mitt efternamn. Så kan jag klämma in rastlös och godissugen därimellan!
Fick precis reda på att jag klarade tentan i allmän omvårdad som jag gjorde den 3 september, men jag orkade inte ens bli glad. I vanliga fall brukar jag hoppa, skrika, sjunga och pussas av glädje när jag får ett positivt tentaresultat. Men idag är jag helt enkelt för trött. Annars är det inte okej, man ska ju ta varje chans att vara glad vetja! Och fira, och hoppa och skrika och sjunga och pussas, varje chans ska man ta.

Men för en gångs skull kanske det går bra att fira genom att gosa ner mig i soffan framför halv åtta hos mig och idol och plocka fram påsen med naturgodis jag köpte på Netto idag. Det är hur jag känner för att fira ikväll!


grått,liksom.

grått var det här, jaaaapp!

glädj mig åt kaffet!

Hm, det är inte sån stor idé att jag berättar om mitt liv. Mina dagar är ganska lika varandra just nu! Antingen är jag i skolan på föreläsningar, eller så är jag hemma och pluggar. Of course tar jag lite paus ibland mellan varven, då äter jag mat eller gör kaffe beroende på vilken tid det är på min matochsovklocka, tar en promenad eller går ner till familjen och sitter vid datorn och pussar på katterna. Det är det jag gör. Inget gamouröst där inte!
Men ändå, när jag har så här mycket att plugga, det är inte klokt vad jag uppskattar dom där små pauserna. Allting litet blir stort, ser typ fram emot kaffepausen hela dagen! Haha, vilket liv. Men det är så det ser ut just nu, och när jag är åttio år kommer nog den här perioden verka väldigt kort. Så därför ska jag försöka att palla det här, och glädja mig åt kaffet!

Förresten, igår (eller kanske i förrgår?) var jag ute och gick och hittade massa maskrosor!
Fatta, första vårtecknet! :D Det är väl också något att glädjas åt.

allt är trevligare än testikelcancer

Det finns alldeles för många sjukdomar inproppade i min hjärna just nu. Snart kan jag vara med i Fråga Doktorn, så allvetande kommer jag vara!
Kanske inte.

Ikväll tar jag en pluggpaus iallafall, för då är den invigning för den nya sporthallen! Det kanske inte verkar vara en stor grej, men det är det i den här byn. Vi har faktiskt väntat på en ny, större sporthall åtminstone i femton är, när jag gick i förskolan, och säkert innan jag var född också. Så pluttig var våran gamla "gympasal". Jag nästintill avskydde idrott i låg- och mellanstadiet. Som allra värst i trean-fyran, och en hel del mindre i femman-sexan när vi faktiskt fick en riktig (okej, mer riktig) idrottslärare. Ganska snygg och trevlig dessutom, btw. Iallafall, att jag avskydde idrott berodde väl en hel del på att jag aldrig tyckt att sport är meningsfullt eller roligt, den genen har helt hoppats över hos mig, kan inte hjälpa det. Har alltid haft noll förståelse för att springa efter bollar och sånt fjant (se, nu är jag där igen! Suta bittra!), men min avsky blev ju förstås ännu värre av att ha en mesig gympafröken och en mesig liten gympasal. Kanske hade jag tyclts det var roligare om vi hade haft en riktig idrottshall! Jag tänker iallafall försöka skylla på det... Och inte på att jag var ett förfärligt envist och tråkigt barn!
Iallafall, förra hösten började hallen byggas och nu var den klar för ett tag sen, men de tär så kallad officiell invigning ikväll. Jag tror att mer än halva byn kommer gå, det blir mat och musik (min kompis ska spela fiol till exempel) och massa annat har min far sagt utan att avslöja något.
Det blir trevligt! Kul för dom små barnen som får nytta av hallen, fast inte jag fick det och som påverkade hela min uppväxt och vem jag är. Hmm. 
Och det mesta är trevligare än att plugga testikelcancer. 




Ifall någon är intresserad.

mina små ben

Gud, jag har suttit ihopvikt hela dagen! Från nio till två på föreläsning (gynekologi, jätteintressant!), i bussen till alingsås, i bilen när jag överkörde, på tåget till vårgårda och på bussen hem. Det känns! Och när jag äntligen gick ut på en promenad och fick sträcka på mina små ben, så börjar det åska och regna! Jag fick snabbt vända igen, det var inte riktigt värt att bli dödad och kluven mitt itu av en eventuell blixt och alldeles genomblöt. Men nästan!

Duktig!

Duktig, beröm till mig själv! Jag har suttit ner och pluggat sen klockan nio idag! Har bara tagit en timmes paus för att fylla på bränslen och gå en kort promenad för att fylla på syret. Sa jag duktig??!
Eftersom mormor är iväg till stan har jag gått ner för att äta mammas mat, det går inte slösa bort tid på att laga mat när man pluggar. Nej way. Nu ska jag dricka kaffe och ta en daimcookies till, läsa senaste Allas-tidningen (japp, mammatidningar är min grej) och få lite sol på mig. Helt otroligt med sol efter två dagars regn och storm.
Hej och hå vad jag är bra!

jag känner mig förfärligt duktig, helt enkelt.

Sitter och drar ut på tiden innan jag ska gå ut i regnet. Ingen tvingar mig att gå ut förutom jag själv. Men jag tycker faktiskt det är en av dom bästa känslorna, när man kommer inomhus efter att ha gått en regnig promenad! Jag känner mig väl förfärligt duktig, helt enkelt.
Jag är på bra humör och lyssnar på soundtracket till Sound of Music, det blir man ännu gladare av!  Det är faktiskt lite förvånande att jag är glad trots de två senaste ganska tråkiga, och framför allt långa dagarna. Dagen blir liksom lite kort när man åker hemifrån halv åtta och är hemma kvart i sex, inte mycket Lisa-tid! Dessutom har föreläsningarna varit jobbiga och tråkiga. Njursjukdomar och cancer, hurra liksom! Men igår eftermiddag hade vi praktiska gruppövningar, fick öva venprov och att sätta CVK på en plastarm. Inte alls samma grej som en riktig arm, men ändå. Kul! Speciellt när det kommer massa blod! (vatten med karamellfärg...)

Men trots att vi har föreläsning om urologi imorgon (läran om mannens sjukdomar i kissregionerna) så funderar jag på att läsa det hemma. Ta en riktig pluggdag hemma. Jag funkar inte att börja plugga när jag kommer hem sent på eftermiddagen, min hjärnas bästa timmar är på förmiddagen. Jag ska suga på den karamellen. 

Nejvars. Upp och hoppa, ut i regnet! 

göra ingenting

Jag hade tänkt ägna denna söndag åt att plugga. Men så blev det inte! Jag beslöt mig för att ta en göra-ingenting-dag istället, eftersom hela min själ och kropp skrek efter det. Och jag tror på att lyssna till kroppens signaler. Min kropp berättar vad den behöver! Det passar speciellt bra att ha en sån dag idag, eftersom hela familjen plus mormor är på liseberg och jag har både mormors och familjens hus för mig själv!
Så därför. När jag kommit hem från Magnus (tillbringade kvällen och natten där) gick jag ut en lång promenad och när jag kom in fixade jag en hälsosam lunch/middag. Det är så varmt ute idag att jag kan sitta ute på verandan alldeles barbent. Och ändå så duggar det! Sista som-sommar-dag-dagen i år. Så här ute på verandan har jag parkerat mig med datorn, en bunt tidningar, min bokstavligt sönderläsda harry-potter-bok och några kissemissar att klappa på. Och nyss gjorde jag en sats daimcookies som jag ska dricka till kaffet. Detta är livskvalitet, tycker jag! Att göra ingenting, bara släppa allt som handlar om plugg, tentor och andra saker man går och suckar över.



En hälsosam kräftsallad...




...Passar väldigt bra till några överblivna slizear pizza!




Och världens godasde kakdeg



Blir till världens godaste kakor!

det är okej att vara tantig

Vanor ändras snabbt, vad folk än säger. När jag bodde ensam i lägenheten kollade jag alltid på teve en dryg timma innan jag gjorde frukost, och jag var tvungen att kolla facebook innan jag drog iväg och började dagen. Det klarar jag mig utan nu! Nu när jag bor hos mormor går jag upp och äter frukost med en gång, ingen teve och inget internet. Om jag vill klla facebook måste jag gå hem till mina föräldrar (yes, jag är för snål för att skaffa mobilt bredband, det får vänta ett tag till) och det orkar jag inte göra en gång i timmen.
Dessutom går jag och lägger mig runt nio. Det beror nog mest på att jag är trött och att mormors soffa inte är så bekväm att vila i.
Jag har sagt det förut, att jag ofta känner mig som en gammal tant. Men det är okej, det är inne att vara tantig.

En gammelfasters begravning

En gammelfasters begravning är inte så sorglig. Jag nästan önskar att den var det, för det är tråkigt att inte känna sin gammelfaster ordentligt. Speciellt en sån härlig person som jag vet att hon var. Både genom barndomsminnen och genom pappa och hans syskon. Men tyvärr fick jag inte chansen.
Därför var det så sorgligt när jag fick kämpa för att inte börja lipa när vi sjöng psalm 251, genom skogar, berg och dalar... Det hade varit finare att lipa för att det är en fin psalm och fick mig att tänka på min gammelfaster. Men nej, jag lipade nästan för att jag kom och tänka på den gamla svartvita filmen Barnen från Frostmofjället och på scenen i den när Anna-Lisa sjunger den psalmen för den lilla sjuka pojken. Det finns ingen film jag lipas så mycket till som till den! Usch, jag skämdes nästan lite över mig själv. Som stod och sjöng psalmen utan att tänka på gammelfaster, utan tänkte på en svartvit film istället. 
Så olika begravningar kan vara...!

en fullkomlig hedning är jag ju inte

Hurra, jag har gjort tentan! Och jag tror till och med att jag kommer få godkänt! Men peppar peppar, den som lever får se om tre veckor när den är rättad.
Precis som jag planerat firade jag händelsen med att gå ut och shoppa! Har ju som sagt knappt handlat en enda grej förutom mat och andra behövliga grejer på hela sommaren. Så det kändes så kul att bara gå ut och tänka: nu satan får jag köpa vad jag vill!  Fast det känns också okej att jag inte köpte så mycket jag tänkt. Det tog liksom stopp när jag köpt så mycket att jag inte orkade bära mer (inte så mycket eftersom jag är svag) eller hittade några fler snygga kläder till för mig rimligt pris. Så det blev typ bara tre toppar/tröjor på Myrorna och en på Vero Moda. Och ett par skor på en billighetskedja.





 Jag säger det, nuförtiden spelar det ingen roll om man köper ett par skor för 400 eller 1500, dom går iallafall sönder lika snabbt. Om man vill ha något som håller länge ska man köpa grejer från typ 40-talet! Och just det, köpte trosor också. Sa ju att det var lite brist på det...
Och imorgon tar jag ledigt från allt pluff, för första dagen på tre veckor och antagligen för en månad framåt. Det är jag värd, och dessutom är det söndag. Ingen plugg på söndagar, en fullkomlig hedning är jag ju inte.

Och ikväll ska jag iväg och träffa några trevliga tjejer!

jag surröv

Okej. Jag hade en förhoppning om att efter temtan på lördag skulle jag kunna andas ut ett tag. Njuta av att ha inget att göra (förutom föreläsningarna) efter dom här senaste intensiva veckorna.
MEN NEJ!!! Det blir det ingenting av när jag ögnat igenom den här kursen och hur den är upplagd. Det blir inget vila av inte, det är bara att börja läsa pch plugga till nästa tenta om man ska hinna med allting.
Japp, jag känner väl lite för att lägga mig ner och tjuta... Ska tycka synd om mig själv en liten stund, det brukar hjälpa! Man ska inte stänga in sina känslor, bara ut med dom.

Igår lämnader jag som sagt tillbaka mina nycklar till lägenheten. Kändes faktiskt skönt att bli av med dom. Efter massa slit och släpt och skrubbande och skurande som knappt gav något reslutat för all ingrodd 70-talssmuts som sitter kvar i skåp och luckor och lite här och var. Jo, tack, jag vet. 70-talsskiten tog jag inte med mig!

Nu ska jag surröv ta och göra kaffe.
In my dreams äter jag tårta till.



RSS 2.0