ingen favoritålder.

Jag vet inte om 18 månader är min favoritålder hittills. Faktiskt. Just nu är det krångel vid måltider och krångel vid läggdags, stunder man inte vill ha krångel helst. Vad hände med att sätta sig snällt och äta? Och somna i sin egen säng? Och tänk när man kunde gömma undan saker man inte vill att hon ska ha. Typ min telefon.
 
Just nu är livet ett enda stort tålamod och att räkna till tio. Svettigt faktiskt.
 
 
Men hon är iallafall gosig! 

tjuvstarta advent.

Idag är jag ledig efter att ha jobbat helgen. Lediga vardagar är himla sköna. Fast idag har jag varit på riktigt fixarhumör, så jag är faktiskt trött i benen ändå. Jag har bakat saffransbullar, tvättat fönster, tagit fram alla adventsljusstakar (åh tjuvstarta!) och städat skafferiet samt skakat mattor och bytt sängkläder. Det behövdes absolut en kopp kaffe och ville för att få energi till en springtur. . . 
 
 
 
Det är ganska trevligt att ha lediga dagar nu när M är föräldraledig. Det går absolut att få mer gjort än när jag alltid var själv hemma med Gerda. Och så är det skönt att kunna gå ut en promenad själv ibland.  . . Jaja, detta njuter jag av tills i februari när Gerda börjar förskolan. Sen blir det andra slags lediga dagar.

18 månader.

Gerda har varit 18 månader i två veckor och det känns konstigt att säga att jag har en 1,5-åring hemma. Visst låter det väldigt vuxet liksom? Absolut ingen bebis. 
 
Idag var vi på BVC och det var skojigt! Gerda tyckte iallafall att det fanns roliga leksaker. Hon kunde bygga ett torn av klossar och pekade ut kroppsdelar på dockan (förstår att hon inte vill peka på sina egna liksom). Hon förstod inte riktigt det här med att rita med kritor på ett papper, men det har vi ju faktiskt inte övat på. Gerda tyckte att böckerna var roligare och det var också godkänt! Gerda tyckte inte det var kul att få spruta, men det verkade bara handla om att hon blev fasthållen, för hon blev glad igen så fort hon blev nersläppt. Det var verkligen svettigt att försöka ge en 1,5-åring en tvångsspruta! Både för mig och sköterskan, men vi slipper förhoppningsvis mardrömmar. 
 
Iallafall, så här beter sig Gerda just nu:
- Hon kan säga 8-10 (kisse, kaka, tacktack, hej, alla babblarna) ord men verkar förstå väldigt mycket vad vi säger. Så coolt när hon liksom springer och hämtar en grej man frågar efter!
- Försöker hoppa och har lärt sig att klättra upp på köksbordet. Jag försöker att inte göra en stor grej av klättrandet, men på köksbordet får man uppenbarligen inte vara.
- Leker väldigt bra själv (så länger jag inte sätter mig ner), men helst med Babblarna i bakgrunden. Hon bygger med klossar, bläddrar i böckerna, pussar dockor, river ut alla bunkar i köksskåpet, leker med kattmaten osv. . . 
- Sover en gång efter lunch, oftast 1-2 timmar. 
- Det tar fortfarande ganska lång tid att lägga på kvällen, åtminstone på mig. Ofta en timma, om det tar längre tid känner jag mig gråhårig allra minst. Hon vill ligga vid mitt bröst innan hon somnar, jag lägger henne i sängen, hon somnar nästan och så. . . Sätter hon sig upp igen! Suck. 
- Antingen sover hon hela natten till typ sextiden, eller så vaknar hon på natten och somnar om i våran säng. När jag jobbar sover jag oftast i gästrummet, så jag sover gott ändå!
- Ja, vi ammar fortfarande. Mest på kvällen och morgonen, jag försöker låta bli på dagen men oftast blir det någon gång (om jag inte välher att stå upp hela dagen). Jag trodde ju att amningen skulle läggas ner typ av sig själv när jag började jobba, men icke. Gerda verkar tycka att minsta droppe är värdefull.
- Mycket känslor, både gosiga och gnälliga. Ibland får man puss, ibland smäll. Gerda vill helst få som hon vill, onormalt va?
 
 

jag och gerda.

M har åkt till Danmark och är borta tills tisdag kväll. Det var längesen jag och Gerda var själva då länge, men.det får gå! Idag sov hon middag ca 15 minuter, det var en uppmuntrade start.  . . För nu måste det väl bara gå bättre, visst? Jag räknar dock inte med att sova gott på nätterna, men vad gör det om hundra år.
 
Idag blir det nog bara chill här hemma, men imorgon ska vi en sväng till Lisa, Melker och Thelma! Hoppas barnen leker snällt så kan jag och Lisa prata! På tisdag ska vi till BVC på eftermiddagen, det blir ju spännande! Både att mäta och väga och ta sprutor, hehe. 
 
Det blir nog bra dagar det här! Bara två personer som stökar ner och så får jag ha lugnt och skönt vid teven - förhoppningsvis! 
 
Busbarn utanför mormor och morfar igår.
RSS 2.0