åh, känslan.

Åh, känslan av att det är fredag. Det trodde jag aldrig i måndags, att det skulle bli fredag. Det är så himla skönt att äntligen få sätta sig ner och slappna av helt och hållet.Inte vara tvungen att fixa med matlådor eller gå och lägga sig tidigt.
Men det var som alltid himla tråkigt och sorgligt, sista dagen på praktiken. Jag har haft tre väldigt bra veckor!
 
När jag slutat idag tog jag bussen ner till Knalleland för att kika i affärerna en stund medan jag väntade på M. Det var trevligt. Och för att verkligen lyxa till dig gick jag till Hemmakväll och hyrde tre filmer jag ville se och köpte en godispåse! Det var hundra år sen jag hyrde film. Men eftersom jag är hemma själv både idag och imorgonkväll så var det ju läge.
Så japp, jag ska ha himla trevligt!
 
 

Ligga kvar i sängen.

Jag är väldigt sugen på att ligga kvar i sängen i det här höstrusket och bara vara inne hela dagen. Titta på Lilla Huset på Prärien. Men det blir det ingenting av. Det är mycket man vill hinna med innan jag ska åka iväg vid halv tolv. Fixa matlåda är det tråkigaste.
Japp, nu börjar veckan på fem dagar.Och sista veckan på praktiken.

Kräftor

I helgen har jag varit hemma i Ornunga på en del trevligt. För det första var ssyster Maja hemma från Halmstad för första gången sen hon flyttade, och hennes besök kommer nog inte bli täta precis. Och igårkväll var vi på släktkalas med kusinerna. Det var riktigt mysigt, kräftskiva uppe på "rännet". Vad ska man säga, typ en liten loge ovanför min farbrors jordkällare som dom gjort iordning med lampor och värmefläktar. Man fick ha lite extra kläder på sig, men det var himla mysigt. Jag har inte ätit insjökräftor på åratal, och det är ju lite extra lyxigt med hemmafångade. Och så var det flera goda pajer till, bra som tusan alltså. Och så lite gosigt bebisskrik från kusinbarnet på det!
 
 
Systrar som äter.
 
Sepembermåne.
 
 

En ledig dag mitt i veckan.

Idag är jag ledig! Så himla skönt och jag nästan hoppar högt av glädje. Under sommaren har jag glömt hur det känns med en ledig dag mitt i bland allt. Men nu, efter tre upptagna veckor, kommer jag ihåg.
Jag låg kvar i sängen länge och bara kände hur skönt det är att ligga under täcket. Speciellt medan det regnar och åskar. Sen gjorde jag scones till frukost och satt vid köksbordet i minst en timma.
Men sen var jag tvungen att ta igen lite hushållsgöra. Tvätt till exempel, och plocka upo kläder/grejer som ligger på fel plats. Jag borde städa min garderob, vika fint och sortera.
Mest av allt idag borde jag arbeta med seminarieuppgiften. Det ska jag göra snart.
 
Hmm. När jag tänker efter såhär på allt jag borde göra, så märker man att såna här lediga dagar mitt i veckan inte är särskilt lediga. Men man hinner ikapp lite med livet. Och jag ska banne mig hinna slänga upp fötterna ett bra tag också, först av allt.
 
 
Och när man äntligen får tid att lägga upp fötterna på soffan ordentligt, och man har tid att se sig omkring. Då kan man upptäcka att blommorna har blivit förvildade och vuxit nästan ändå upp i taket.

Ett nyttigt mellanmål

Magnus, min ihopbo, ger mig ofta fina förslag på spännande och annrolunda maträtter och mellanmål.
Idag hade han ett helt nytt förslag på mellanmål. Keso med pizzasallad, salsa och lingonsylt.
Jo, jag sa faktiskt nej till att provsmaka. Jag vet inte, men jag har länge misstänkt att han hör till den karlkategorin som lever efter principen att allt gott/snyggt/trevligt går att mixa i en enda röra. Usch och spy.

En dag på operation - och det får allt bli en färdig bebis!

Idag var en spännande dag. Jag var på "studiebesök" på operation! Mina handledare på postpo tyckte det kunde vara kul och intressant för mig att vara med där en dag och få en liten aning om vad operationer handlar om. Så jag fick ta på mig gröna scrubs och hann under dagen vara med på en borttagning av sköldkörteln (sitter i halsen), en operation av bröstcancer (vilket innebar att bröstet avlägsnades) och en skrapning.
Jag lärde mig väldigt mycker idag. Inte bara om operation och anatomi, utan om mig själv och vad jag pallar. Jag är nog ganska hårdhudad och oknslig för blod och inalvör. Operationen av sköldkörteln och bröstet var inga problem. Jag hade gärna sett ännu närmare på snittet i halsen och kolla in luftstrupen och grejer. Och när dom liksom skar bort bröstet, hur det såg ut inuti. Det hade jag första pakett på. (Men gud, gör så jag får behålla mina egna bröst).
Skrapningen däremot var lite jobbigare. Skrapning gör man efter en abort eller ett missfall, man gör livmodern ren kan man säga. Den här skrapningen var efter en abort, och det går ju inte låta bli att tänka utifrån sig själv. Hur man själv skulle göra och känna. Och dessutom skulle jag aldrig i livet vilja ha dom där instrumenten i närheten av mitt underliv, nej tack. Så det fick jag klart för mig. Om det skulle råka bli till ett plustecken på stickan det närmaste året, som skulle vara väldigt olägligt, så får det allt bli en färdig bebis ändå. Det måste ju vara tusen gånger bättre än dom där instrumenten...

Måste köpa

Åh, det här med att köpa. Jag är ingen köpgalning, eller vad man säger. För det mesta inte. Men idag var det så himla roligt att handla! Jag fick sluta praktiken lite tidigare idag, vid två. Och eftersom jag skulle åka med Magnus hem från Borås, och handla mat innan, så fick jag vackert vänta. Då hade jag ju inte så många andra val än att gå ner till stan... Men mest tittade jag! Gick en lång stund inne på bokhandeln och tänkte på alla böcker jag skulle vilja köpa. Men så himla onödigt det är att köpa böcker när man kan låna dom. Köper bara dom jag redan vet att jag gillar och kommer läsa många, många gånger igen. Typ Jane Austen. Hmm, detta var en liten utvikning. Iallafall, det går inte lika bra att bara titta på kläder som på böcker. Det blev en till klänning. Usch ja, men det kändes bra. Och så hade Kappahl rea på behåar, alla för 99 kronor. Så därför var jag tvungen att köpa en, i jakten på den perfekta behån. Och på Åhlens kunde jag inte stå emot ett schampoo och balsam som luktade så himla, himla gott. Måste ha. Men när jag hade köpt det så gick jag till ett café och fikade, för att undvika att spendera mer pengar. Förutom på fikat förstås...

Bästa praktikplatsen

Käre barn, nu har redan en vecka gått på prakitken. Det har varit en lång vecka, måndag till fredag, varav två nätter i Borås hos bästa Emmas B&B (tack och lov att jag ha en snäll vän så nära sjukhuset!). Jag ha inte varit hemma s mycket. Men det har varit en så himla rolig vecka, jag har absolut den bästa praktikplatsen hittills och är ganska lyrisk faktiskt.Jag har två rejäla gamla erfarna sjuksköterskor som handledare och Post-op är hur spännande som helst. Bra tempo, både stressigt och lugnt, och så träffar man så mycket olika människor. Allt från gamla, till tonåringar, småbarn till dom minsta bebisarna som följer med sina nysnittade mammor. Det är askul att träffa på alla sorter.
Så jag hoppas faktiskt att dom två kommande två veckorna går långsamt och blir lika bra :)

energisamla

Jag har haft en trevlig helg. Har försökt samla lite energi till veckan som kommer. I fredags åkte jag till Ornunga efter förmiddagens föreläsning. Jag behövde bota min hemlängtan. Dessutom skulle min andra hälft bort på diverse fotbollsgrejer både i fredags och igår, så det kändes väldigt okej att åka hem.
 
I fredags eftermiddag gick jag och mormor en så himla skön promenad, en sån man kommer tänka på hela vintern. Vi tog bilen ner till sjön, sen gick vi vandringsleden, den som går ganska långt in i Ornungas skogar. Alldeles lagom långt in, vi kunde fortfarande höra en flismaskin från en gård. Det var sånt riktigt fint höstväder. Vi kättrade upp på Spörsåsen med hjälp av ett rep och såg på utsikten. Bara skog. Vi smakade på lingon, vilade framför ett gammalt torp i skogen och halvsprang ganska skräckslagna genom en hage med kvigor. Mormor bedjandes till gud. Tänk att vandringleden ska behöva gå genom en kohage... Men vi kände oss satans duktiga när vi var på andra sidan stängslet.
 
 
 
Så allt annat jag brukar göra hemma. Fika med mormor, äta middag med familjen, sitta på verandan, njuta av att titta på allt som är hemma. Så jag har faktiskt fått en hel del energi.
Och pricken över i:et är att sitta i soffan ikväll med flera olika sorter onyttigheter på bordet och en helt ny dvd kategori engelskt drama. Helt okej.

Prickig klänning

Ja, jag vet. Jag har alldeles för många klänningar. 
Fast  vem ljuger jag för egentigen, jag tycker inte jag har för många! Iallafall så hittade jag en klänning som fattades i min garderob. Jag har väldigt länge drömt om en prickig klänning.Lycka!
 

Mat man tar vad man har

Laga mat när man kommer hem på eftermiddagen är inte det roligaste. Helst skulle jag bara öppna skafferidörren och trycka i mig ostbågar och ballerinakex eller vad nu kan finnas där som innehåller mycket kolhydrater. Men det vore ju inte speciellt hälsosamt. 
Då är det näst enklaste att bara tar vad man har i kylskåpet. Det brukar ofta bli himla tråkigt. Men idag lyckades jag så himla bra med man tar vad man har-middagen! Blev så himla gott!
Så därför delar jag med mig av den här maträtten jag, typ, uppfann. 
 
 
 
Jag tog min stekpanna och la i smör med strimlad vitlåk och morot och lite fryst broccoli. Så slängde jag i en skål gammalt ris, saltade och pepprade och hällde i lite chilisås. Och så sist knäckte jag i ett ägg och rörde om ordentligt. Så la jag över det i en tallrik och hällde över lite jordnötter. Himlans gott blev det!
 

I höst

Så sitter man här igen, precis som man gjort en hel massa somrar sen jag var sex år. Den här kvällen är precis den man trodde aldrig skulle komma, för det låg oändligt mycket tid framför. Tre månader.
Men nu är det iallafall allra sista kvällen på sommarlovet. Sommaren har till och med övergått i höst. Det går inte låta bli att känna sig lite vemodig en stund.

Jag ska tillbringa tre dagar på högskolan, sen är det redan dags för VFU. Tre veckor på postop i Borås. Det är avdelningen dit nyopererade kommer. Det ska absolut bli intressant! Efter det blir det nog ett par veckor i skolan, och sen ny praktik på vårdcentral.
Det är plugghösten det, näst sista terminen som sjuksköterskestudent.
 
 

Inte låta bli

Jag tittar på Änglagård och njuter av alla fina sommarbilder. Nu när det är höst så känns det som det aldrig var någon sommar. Vart var jag i sommar, liksom? På något sätt så tänker jag mer på hur fin sommaren är i filmer, än vad jag gör i verkligheten. Tror jag.
Överhuvudtaget så är Änglagård en väldigt fin film. Vem kan inte låta bli att önska att man hade en sån relation med någon, som Fanny har med Zack? Jag kan åtminstone inte låta bli.
RSS 2.0