A box of kisses

Har haft en trevlig dag. Vaknade när M gick upp vid halv sju, och det var så himla skönt att få ligga kvar och dra sig. Gcik inte upp förrän han åkte, duschade och åt frukost i lugn och ro. Pluggade en stund på verandan, slängde komposten och vek ihop tvätt. Glamouröst! Vid elva tog jag pendeln in till alingsås, så skönt att snabbt och lätt vara inne i stan! Kikade runt i affärerna en stund, och idag slapp jag springa igenom dom. Köpte ett stort kuvert på Bokia (Ett steg närmare att få iväg Malins grattis-i-efterskott-present!) och samtidigt hittade jag något som fick mitt hjärta att bulta lite fortare. En låda med vykort! Alltså fina, alla i kyss-tema. Har ju letat efter fina kort att rama in med mera. Och now I found them, äntligen. Köpte även en ashärlig marinblå stickad tröja, inte alls meningen. Men ändå.






Så träffade jag mormor och vi gick och åt thaimat. Gott. Efter det gick vi en evighet inne på Balders Hage. Yes, det är min favoritaffär. Köpte mest lite småsaker. En julbonad, en bleckkruka (som jag tänker torka nydiskade bestick i, finns ju inga snygga riktiga), adventste plus teburk (såklart!), en ljushållare och hampasnöre. Hm, det är så mycket jag inser behövs när man går där...
Sen drack vi kaffe såklart, med julkakor till. Och jag köpte saffransskorpor som visade sig kosta nära femtiokronor. Men det är ju det där med tid vs pengar. Vad är mest värt? Fast jag tror nog jag bakar egna nästa gång ändå... Men jag ska verkligen njuta av dessa dyrbarheter!

Det jag förgäves letade efter var snygga band att ha om gardinerna i köket, istället för de sönderblekta gröna. Så nu gjorde jag en nödlösning! Jag använde helt enkelt hampasnöret! Blev helt okej snyggt tycker jag, faktiskt.




Ljushållare blev kruka.


Nu orkar jag inte göra nånting. Blev off när Läkemedelstentan lyste röd, vilket är lika med icke godkänd. Försöker att inte deppa för det, bara se det som en chans att komma till Borås en lördag och julhandla! Det krävdes 100 procent rätt på tentan, och antagligen är det väl något slarvfel. Finns också en chans att Fredrik (tentarättaren) rättat fel! Vore isåfall inte första gången.
Men iallafall så känner jag bara för att göra onödiga saker. Som att organisera dvd-hyllan, nypa vissa blad från blommorna och kanske stryka Ms byxor? Och sen ska jag dricka med adventste med asdyra saffransskorpor. Yes way.

blåsa sönder världen

Just nu dealar jag med en fruktansvärd hemlängtan, som har börjat gnaga av olika anledningar. Kanske mest för att jag har varit hemma precis och så blev det tomt när jag åkte.
Samtidigt lyssnar jag på stormen som snart verkar blåsa sönder världen och tittar på Notting Hill. Fick göra en halvtimmes avbrott bara när M ville se på Time Out. Jag antar att de tär ihopboendets baksidor, man måste kompromissa. Men jag ska absolut önska mig en liten teve med inbygd dvd som vi kan ha i sovrummet i födelsedagspresent.

Har haft det mysigt hemma, även om det inte blev någon lång promenad på förmiddagen som jag längtade efter. Det var inget nöje i att stirra ner i asfalten och bli alldeles genomblöt. Vilket adventsväder. Så istället gick jag med mormor till kyrkan, hoppades få lite julstämning av adventssångerna. Men det var sådär, dom sjöng inte min favorit. Men det var kul att se alla människor igen.
Sen gick jag hem och bakade pepparkakor med familjen! Fick med en burk hem. Så kom mormor och farmor och åt middag, vi firade mamma som fyller år på tisdag. Med två sortes tårta, inte ett dugg fel.
Och så har jag gosat massa med kissarna. Längtar efter att få hit mina katter, ett hem är inte helt komplett utan dom. Tycker jag.


Den spräckliga är min och den svarta ska Emma i min klass ha :)

eller som det gått hundra år.

Är hemmahemma. Hos min familj, alltså. Känns konstigt. Som jag aldrig varit borta eller som det gått hundra år sen i söndags.
Här hemma har jag ätit mat (åt ju bara smörgås till lunch, eftersom våran spis har gått sönder på något sätt, perfect), gosat ända ner i skinnet med kattungarna, druckit kaffe med lussekatt och mjuk pepparkaka, läst Allas-tidngen... Snart tänkte jag gå med mina övernattningsgrejer till mormor och höra om hon vill gå med mig på en promenad i mörkret. Saknar verkligen vägarna härute! Hoppas jag hinner gå en långt promenad imorgon.

äntligen fredag

Den här fredagen är det alldeles extra skönt med fredag. Har haft en lång dag i skolan, åkte hemifrån innan sju och var hemma igen vid sex. Då känns det lagom skönt att mysa ner sig i soffan! Speciellt när den man bor med (är inte sambo typ det fulaste ordet? vill inte säga det) är borta på fotbollsavslutning och jag är ensam. Det saknar jag mest med att bo ihop med någon, att vara själv. Men då njuter jag extra mycket när jag väl får vara det, antar jag. Så nu har jag precis ätit pommes frites med Buffalo wings (tack gud för djupfryst mat!) och snart tänker jag poppa popcorn, för det är ju fredag!

I helgen ska Magnus iväg på tränarutbildning på dagarna, så imorgoneftermiddag tänkte jag åka hemåt en sväng. Vi ska fira mammas födelsedag på söndag, och så tänkte jag att jag skulle få sovmorgon om jag sover hos mormor och slipper bli väckt av M som ska iväg vid sju. Dessutom ska jag baka pepparkakor, familjen klarar inte av det själv. Jag har ju haft ansvaret det senaste decenniet typ. Iallafall så kommer det bli jättekul att komma hem, tror jag kommer börja gråta av lycka. Jag trivs sjättebra här, så skönt att ha sitt eget igen. Men ingenting är som hemma. Det är svårt att fatta att jag aldrig kommer bo där igen. SOm n'r jag bodde i Nässjö, då visste jag ju att jag skulle flytta hem igen. Det ska jag inte nu, jag ska bo kvar här. Haha, jag försöker smälta det! 
Men på förmiddagen ska jag med Magnus pappa och leta julgran och samtidigt få en chans att orientera mig häromkring.

några hörn


Det här är huset! Vi bor på nedervåningen.








Och det här kommer bli min pysselhörna - eller snarare pysselrum!


Verandan.





Min egen tjejhörna! Äntligen har jag plats för en sån, hurra.




Som det synd är all inredning en blandning av magnus farmors möbler, Ikeamöbler och grejer jag haft med mig hemifrån eller fyndat på Hjulet. Magnus har inte haft med sig så mycket annat än kläder, fotbollstidningar och cola-burkar. Och dom får gärna synas så lite som möjligt...

Inflyttad

Det tar aldrig slut, pysslandet och fixandet och grejer som väntar på att packas upp och komma på rätt plats. Skafferiet och garderoben är lite av ett kaos, att organisera dem kommer bli ett ganska långt projekt tror jag.
Sov första natten i mitt nya hem inatt! Sov inte så jättegott. Ny säng, ny luft, och en människa som rör sig i sängen brevid. Man vänjer sig, I guess.
Idag har jag varit iväg nästan hela dagen. Introduktion av ny kurs, tandläkare, handla present till mamma, körlektion... Var hemma vid fem och lagde mat, kyckling med matveta och kall sås med turkisk yogjurt och chilisås! Så himla gott att jag nästan dog! Mycket beroende på att jag bara ätit en frukt och en korv med bröd sen frukost. Sen tog jag resten av kladdkakan (som mormor köpte med oss igår, flyttårta liksom) och satte mig på "verandan", satte på julskivan med Frank Sinatra. Dagens bästa stund.
Imorgon ska jag skolka! Känner ett sort behov att att vara här och greja (helst när det är ljust och magnus inte är hemma) och få ordning på allt. Och bo in mig. Det ska bli så hinmla skönt, en lugn dag efter hundra evigheter.
Så imorgon ska jag försöka ta lite kort på mitt nya hem och lägga upp, så folk kan se hur jag bor nuförtiden :)

Som en gyllene tider-låt.

Åh vilken skön känsla att farmakologitentan är gjord! Tror det gick okej, den inställning kommer jag gå omkring med iallafall.
Jag var klar med tentan strax efter tio, så jag tillbringade två timmar med att gå fram och tillbaka genom Borås. Gick ner mot knalleland, spenderade en sön stund på Myrorna! Laddade upp med varma grejer för halsen. En ljusrosa och en grå stickad halsduk, och en grej jag önskat mig väldigt länge: En hemmastickad fuskolle! Sån grej man hade när man var liten istället för halsduk. Jag hittade en assnygg, så nu slipper jag försöka sticka en själv, hurra!




Så gick jag även en bra stund på Lagerhouse, gillar den affären. Dock undrar jag varför alla affärer eldar på som tusan så fort det närmar sig vinter. Visst, det blir kallare ute MEN det betyder ju att man tar på sig mer kläder! varma jackor bland annat. Så jag höll på att svettas ihjäl och orkade inte vara kvar på Knalleland, så jag gick tillbaka upp mot stan. Letade förgäves efter snygga typ vykort, som jag kan ha som tavlor med en ram. Men nej. fanns ej. 
Hemma gjorde jag bara ingenting ett tag! Nästan så jag glömt hur man gör ingenting. Men jag gosade med kattungarna en lång stund och så satte jag mig i fåtöljen jag alltid satt i när jag bodde hemma, och drack kaffe och läste flera kapítel i rad i min bok. Det var också ett bra tag sen jag hann göra det.

Men sen har jag packat. För imorgon åker mina grejer till Västra Bodarna. Och jag åker dit på riktigt på söndag, för Magnus är på cup i helgen och kommer hem på söndag eftermiddag. Jag vill inte sova första natten ensam, nej. Plus att ett steg i taget är bra, så först grejerna.
Känns som jag packat ner och packat upp och packat ner igen hur många gånger som helst det senaste året. Varje gång jag har pakcat i lådor så fattar jag inte hur alla grejerna får plats när dom är uppackade... Nu hoppas jag iallafall att det är sista gången jag flyttar! Även om den tanken också är helt knäpp.
Jag har inte riktigt fattat att jag ska flytta, att jag inte kommer vara här hemma nästa vecka. Jag har bara haft tid att tänka på tentan. Det går liksom inte att föreställa sig att en annan plats i världen ska bli hemma. Hemma är ju här och kommer alltid vara det. Så känns det nu iallafall. Så jag ska börja med att koncenterara mig på att trivas! Det är ju inte storstan jag flyttar till, utan ett hus vid en sjö. Det är ju  som en gyllene tider-låt typ.


Kartongkaoset.

Novemberpromenad

Första promenaden i minusgrader.





 

Från andras hand.

Igår var jag på Hjulet igen. Hittade många grejer, riktiga fynd tycker jag. Först en jättefin trasmatta i blått som jag tror blir jättefin i våran "veranda", för ett tvåsiffrigt belopp, och sen ett tyg som gjorde mig alldeles sysugen! Tror det är något slags överkasttyg. Jag fick iallafall en rejäl bit för 30 kronor.  Funderar på att sy kuddöverdrag av det eller lägga det på soffan i verandan kanske. Fast tyget går ju i rosa ofc, det går ju inte ihop med den blåa mattan!
Så hittade jag ett par söta tavlor, en alladels ny besticklåda i trä och en snygg skomakarlampa (tror jag den kallas). Och sist ett bar fulsötcoola gardiner, röda med blåa blommor som jag kanske kan ha användning av nån gång i livet tänkte jag, och en flätad blomkorg. Allt för bara lite över 200 spänn, så det var en nöjd Lisa som åkte hemåt.



Blå mattan.


Rosa tyget.


Hjulet är ett riktigt bra ställe! Blir nog tvungen att ta tåget till Vårgårda en hel den lördagsmorgnar. Elle rhelt enkelt åka hem en fredag-lördag!

med fjärrkontrollen i handen

Jag bara njuter av att sitta i soffan med fjärrkontrollen och zappa mellan kanalerna. Även om det just nu är mest reprisen av Bonde söker fru och säger eeeeew när folk gullar och pussar på varandra. Jag vet inte, jag klarar bara inte av sånt på teve, jag är väl pryd eller något.
Men det är så ksönt att bara sitta här, titta på vad jag vill och bestämma själv. Klar med allt för dagen, har både pluggat och börjat packa lite grejer. Och ätit middag hemma med chokladpudding till efterrätt, gosat med våra tjockaste kattungar ever och målat på andra lagret färg på hyllan som Kalle snickrat i slöjden.

Och nu ska jag slänga in två varma mackor i ugnen, med skinka, banan, jordnötter och curry. Gott!

för mina egna små pengar

Jag visste inte vilken träningsvärk man kan få av att skruva ihop möbler. Känner mig mörbultad.
Så idag köpte jag en garderob och pappa hjälpte (jag menar, gjorde det mesta)  mig att skruva ihop den. Det tog i princip hela dagen... Men det var värt en solig dag, för det blev bra till slut! Och jag har någonstans att göra av alla mina kläder nästa helg, i en helt egen garderob som jag köpt för mina egna små pengar!


Tog en paus i skruvandet och åkte till Sibylla och åt världens godaste korv med mos.


Hann bara hem och byta om lite snabbt innan jag gick iväg på basaren. "Basaren" är typ årets höjdpunkt här i byn, då SMU (Sverige Missionskyrors Ungdomsförbund typ?) får in pengar så att dom kan bjuda scouterna på korv och ha billigare lägeravgifter och sånt. Det är trevligt, hela byn kommer och tar massa lotter! Herregud, stod i Verktygstombolan (mansståndet) i en halvtimme och jag är fortfarande förvånad att folk gladeligen slängde fram en hel hundralapp för att vinna en borrmaskin eller bilschampoo. Nej, inte min grej. Tyvärr tyvärr var det inte lika många tombolor i år som det har varit, så jag satsade mest på blomstertombolan. Min glädje att få en vinstlott lugnades ner ganska snabbt när det visade sig vara "pumpa i ett glas". Visst, det var söt, men jag hade försällt mig att vinna en stor krukväxt till något av mina fönster! Men sen skickade jag pappa att vinna några blommor åt mig, medan jag stod i verktygstombolan, och det dröjde bara typ tio minuter innan pappa dök upp med två krukväxter till mig! Rosa till och med! Så glad jag blev, min snälla pappa.



sova tills jag vaknar!

Åååh, nu ska jag bara sova. Sova ända tills jag vaknar imorgon.
Dagen började med tenta i läkemedelsräkning. Kändes bra, men vet ej, man måste ju ha alla rätt och det är så lätt att göra något slarvfel. Men det ska jag inte tänka på nu ett tag! Imorgon ska jag tänka på noll plugg, och på söndag sla jag börja plugga till farmakologitentan nästa fredag. Can't wait!

Och eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat med att skruva ihop ikea-möbler. Fixade sänglådorna och hyllan, och magnus pappa var snäll och skruvade ihop badrumshyllan. Den såg lite krånglig ut!
Haha, det var så sorgligt. Innan vi började skruva var vi på Maxi och handlade några grejer. Jag blev så himla himla kaffesugen, så jag bestämde mig för att köpa en muffins som såg supergod ut och så en kaffe att ta med mig. Och när vi är hemma och jag ska dricka mitt kaffe så hittar jag inte min muffins! Jag hade tydligen glömt att packa ner den. Fy tusan vad jag kände för att sitta ner och bara lipa över den besvikelsen. Och kaffet var varken gott eller varmt längre. Så jag hällde ut det, och på väldigt mycket sämre humör började jag skruva. Men hurra! Bara en stund senare dyker magnus mamma upp och bjuder in oss på fika, kaffe och bakelse! Ännu ett bevis på att allt i livet har en mening. Det var alltså meningen att jag skulle glömma min muffins och äta en bakelse istället.
Imorgon ska pappa åka med mig och köpa en garerob och hjälpa mig att skruva ihop den. Det blir trevligt att hänga kläderna i, yees.


En sån tillfredsställelse när jag lyckats skruva ihop den här!


Och efteråt är det skönt att lägga upp fötterna.

hej torsdag

Det känns okej med läkemedelsräkningstentan imorgon faktiskt. Så nu hänger det mest på att det inte kommer något jättekomplicerat töntigt tal eller att jag gör något slarvfel. För då blir det att göra om! Men det tänker vi inte på nu.
I förmiddags gick jag över till grannen/klasskamraten Ulrika och så räknade vi en övningstenta ihop. Och hon bjöd på fika! Det var väldigt trevligt, mycket trevligare än att räkna själv. Och så var det jättekul att äntligen se insidan av hennes (och hennes familjs) hus! Dom renoverade ett riktigt gammals sjaskigt hus, som nu är hur fint som helst. Upptäckte att vi hade nästan samma inredningssmak, vitt och grått och massa grejer från Balders Hage... Jag hade till och med köpt en likadan hushållspappershållare som hon hade! Funny.

Imorgon efter tentan ska jag åka med Magnus hem till västra bodarna och greja i huset. Skruva ihop lite fler ikea-grejer och åka en sväng till jysk. Ska kolla efter garderob och förhoppningsvis ska jag köpa en och pappa hjälpa mig att skruva ihop den. Sånt är pappor till för!

Nu ska jag bara gosa i soffan. Mormor är borta, så jag ska passa på att zappa som tusan mellan kanalerna. Och kanske göra lite popcorn. Det tror jag absolut jag ska!

en allmänt bra dag

Jag har haft en sån där allmänt trevlig dag! Inte något speciellt, bara allting. Vaknade av solsken, en bra början. Gick en lång promenad ner till sjön med mormor på morgonen. Var så himla fint, sjön var alldeles blank och så flög det massa gäss över himlen. Tycker fortfarande att det är så himla coolt med flyttfåglar, hur vet dom åt vilket håll de ska flyga? Och vad bestämmer vilken som ska flyga först? Fattar ej, liksom.
Sen när vi kom in genom dörren igen ringde mormors väninna (nej, det går bara inte säga vän om kvinnor i 70-årsåldern av någon anledning) och bjöd oss på fika! "Tjejfika" sa hon, för hon skulle bjuda in granntanterna också,
eftersom deras gubbar var ute och åkte. Väldigt gulligt tyckte jag, och kul att dom bjöd med mig, unga flickan! Jag skulle ju egentligen satt mig ner och börja plugga, men såklart jag gick med och fika. Det var trevligt. Jag drog ner medelåldern rejält, som annars var 55-85 år. Ibland tror jag nästan att jag trivs bättre med den åldersgruppen än med min egen. Jag har väl alltid varit lite tantig av mig, I guess.
Men sen pluggade jag iallafall resten av förmiddagen! Inte helt för ovanlighetensskull tog jag med mig grejerna ner och satte mig på verandan. Tog på mig en extra stickad tröja och lånade Stinas hundtofflor och la en filt över benen i bästa tantstilen, så var det hur härligt som helst att sitta där ute och räkna!


sitta-ute-på-verandan-i-november-outfiten!






Och så kom katten Bosse och ville gosa. Det var ju mysigt.
Gick en promenad till innan solen försvann, och så räknade jag massa mer. Känner mig så himla duktig när jag löser ett tal! blir barnsligt glad faktiskt. Hoppas på att jag klarar tenatn, det vore ju skönt.
Och ikväll var jag på tjejgruppen, kul att höra vad femtonåringae tänker på och själv tänka tillbaka på vad man tänkte på då. Nu blev det många tankar här!

dvd-boxkärlek

Tittar på Veronica Mars. Bra serie, har sett den flera gången när den gått på svt, men den vinner verkligen på att maratonses. Alltså minst två avsnitt i rad, men högst fyra. Mer än så är inte okej om man inte har typ vinterkräksjukan, tycker jag. Iallafall är det en av mina favortiserier (vilka dom andra är? Medium, Dr Quinn, Lilla husert på prärien, Gilmore girls, Beverly Hills 90120...) Iallafall, Veronica Mars handlar om en smart, cool tjej som extraknäcker hos sin pappa som är privatdeckare. Serien innehåller typ allting; mord, mysterier, våld, bad boys, snälla killar, kärlek... Och ja, jag är ganska så crushed i karaktären Logan Echolls. Även jag blir förälskad i en bad boy ibland!

choklad är min grej

Jag hade förberett mig för en lång dag i skolan med föreläsningar och tråkig väntan på bussen i vårgårda. Men så blev det inte! Föreläsaren pratade på i rasande fart och hann gå igenom eftermiddagens material innan lunch. Det var ju trevligt, särskilt när jag kunde åka med min klasskamrat, så var hemma halv två istället för kvart i sex. Trevligt!
Så jag tänkte att jag skulle göra något trevligt istället för att plugga, och började baka kakor! Det får jag sån energi av. Det blev chokladbollar och chokladsnittar. Yes, choklad är min grej.

När jag öppnade dörren till verandan (japp, det går fortfarande sitta ute) så flög säkert tio röda domherrar upp från busken. vad jag önskade att jag smugit, älskardom fåglarna. Känns liksom magiska på något sätt, säkert för att dom är så röda! Så nu kanske det blir snö imorgon. Det är ju något slags skrock att när man ser en domherre kommer det snart snö. Det stämde förra året, men jag hoppas det dröjer ett tag till i år...



Innan fåglarna flög iväg såg det ut som någon hängt röda kulor i busken. När dom flög bort blev den bara tråkig igen.







Chokladbollarna blev inte helt olika köttbullar... Men dom passar nog inte så bra med lingonsylt och potatis!

hej och hå!

Hej och hå. Ligger i sängen och väntar på att Downtown Abbey ska börja. Det känns skönt i hela kroppen att bara ligga och göra ingenting. Har haft två upptagna dagar. Igår var jag på Ikea typ hela dagen. Köpte väldigt massa grejer, var precis allting gick in i bilen. Så vi brydde oss inte om att packa ur grejerna när vi kom hem igår, utan vi åkte till västra bodarna imorse och lastade av allt. Och packade upp och skruvade ihop en del! Att skruva ihop Ikea-grejer är nog ett bar test för ett förhållande. Och jag tror vi klarade det! Fast förstås, vi kunde väl inte med att tjafsa lika mycket som vanligt när mamma var i samma rum...
Iallafall. Just nu känna allt bara kaos i huset, så mycket grejer överallt. Och inget är ordentligt städat sen tidigt i våras skulle jag gissa, Magnus har liksom bara skrapat på ytan när han städat. Så en storrengörning vore inte helt fel. O, ge mig styrka.

Imorgon ska jag nog mest slappa har jag tänkt, och försöka plugga lite. Men viktigast är att ta en lång promenad!

I'm screwed!

Sitter med läkemedelsräkningen. Jag har gråtit en skvätt, i en stund kändes allting hopplöst. Det gör det fortfarande lite grann. Visst, chockerande nog lyckas jag lösa uppgifterna (iallafall få samma svar som i facit), men om jag löser dom på rätt sätt? Knappast! Och det är tydligen viktigt på tentan, att man löser dom rätt.

Så, dagens citat: I'm screwed!

jag vill iallafall bara döda min man och mina barn

Jag är ett nervvrak. Bläddrade igenom kalendern för de kommande veckorna. Gud, varför, varför gjorde jag det? Kände hur datum för tentor, flytt, finalen på körkortet, föreläsningar och kliniska examinationer dansade runt i min hjärna och böner som käre gud, klona mig typ steppade i mitt hjärta. Snälla, kan någon ge mig en papperspåse atta andas i, tror jag behöver fylla på med koldioxid en aning. Min åkomma kallas nog prestationsångest.

All så där stress gör mig på väldigt dåligt humör. På så dåligt att jag kände för att mörda människorna som gick så där himla förbannat sakta framför mig på vägen, när jag var ute på en vad jag tänkte, lugnande promenad.
Haha, kom precis att tänka på en rolig anekdot som min gamla skrivarlärare Maria berättade. Jag återger den som jag minns:
Syster 1: Du vet, ibland en viss period i månaden känner jag bara för att döda en främmande människa, vem som helst! Till exempel mannen där som går av bussen. Han skulle jag vilja döda.
Syster 2: Va? Du är ju knäpp! Jag vill iallafall bara döda min man och mina barn.

Det är väl ungefär så jag känner just nu. 
Men jag ska försöka cheer me up. Tänka på den fina väggklockan, teburken och hushållspappershållaren jag köpte på Balders Hage idag. Och på dom sköna huvudkuddarna som mormor köpte åt oss i "flyttningspresent". Och att jag ska åka till Ikea på fredag och köpa massa fina saker! And tonight bara sitta i soffan, se på Bonde söker fru och äta choklad. Minst en massa

RSS 2.0