Jag gillar solen och fåglarna

Jag älskar våren, väldigt mycket älskar. När solen skiner, vill säga. Och det gjorde den idsg! Dubbelt så bra att det är tisdag och bara gick halvdag (okej, vi har egen skrivtid på eftermiddagen, men vem skriver då egentligen?). Så jag ställde ut min rosa fåtölj på balkongen och tillbringade hela eftermiddagen ute och läste. Men nej, jag är inte så lat som det låter, gick faktiskt en timmes promenad också. Gick ner till stan och runt sjön, kollade på fåglarna, blev nästan jagad av en skolklass och omsprungen av en joggare tre gånger. Jag gillar Nässjös sjö, om man nu kan kalla den sjö. Är mer en väldigt stor damm, kanske konstgjort bara för fåglarnas skull? Vet inte. Iallafall så tycker jag det är så mysigt med fåglar, kan titta på dom hur mycekt som helst! Lever väl kvar sen jag var liten och fick följa med mormor till stan och mata fråglarna i Nolhaga. Kanske. På tal om min förtjusning för fåglar, så kan ju ingen vara lyckligare än jag över att det har flyttat in två änder har flyttat in på Sörängen! Yes, utanför mitt hus har all den föredetta snön bildat en damm/vattenpöl och där har ett andpar flyttat in! Hur cute som helst, det första jag gjorde vara att mata dom med knäckebröd. Vilken lycka, haha. Jag hoppas att dom stannar för alltid, men så blir det väl inte. Någon gång när solen skiner lite mer rinner ju vattnet undan. Suck ja.

Nu sitter jag nere i Gläntan och väntar på att House ska börja. Har redan kollar på Halv Åtta Hos Mig. Känner att en lång tevekväll är just vad jag behöver efter en dag med sol och massa böcker. Jag tycker man blir lite konstig i hjärnan av att läsa en halv roman på en dag. Men läste iallafall ut "Det Målade Huset", så jag slipper släpa med mig dne hem på tordag. Det var en riktigt bra bok, har inte läst ngt av John Grisham förut. Är bara så glad att få läsa ngt annat än "Lolita" och "Darling River".

Nu ska jag gå och titta meigi spegeln. Har låtit håret självtorka, så jag har i ngen aning om hur jag ser ut. Förskräcklig, antagligen :)

Måndagshopplöshet.

Måndag igen. Jag är jättetrött, har redan tagit två powernaps (tre om man räknar dvalan på lektionen också). Jag vet inte om tröttheten beror på sommartiden, eller på att Magnus var här i helgen och delade min säng. Så det blev inte så många timmars bekväm sömn, min säng här är i minsta laget. Jag är helt enkelt en kvinna som behöver bre ut mig för att sova gott. Men trots sömnproblemen, så har jag haft en superjättebra helg med Magnus :)

Känns fortfarande som att torsdag ligger jättelångt bort, flera år. Vill ju bara åka hem nu! Speciellt efter att mamma ringde och sa att hon hittat en 120-säng till mig, till lägenheten! Hurra, nu kommer jag få sova ännu bättre! Vill bara hem och fixa. Ahh, ska försöka se fram emot Arn ikväll och kladdkakan imorgon.

Hmm, känner att jag ha rlite gnäll som måste komma ut ur munnen: Förutom tröttheten har jag faktiskt ont i huvudet och kanske lite, lite ont i halsen. Det vore förfärligt förskräckligt om jag började lovet med att vara sjuk. Men jag tror att om  jag gnäller lite nu, kommer det snart kännas bättre. Och när det slutar regna och blir sol istället. I believe.

Längtar hem, längtar till våren

Jag har hemlängtan, jättemycket hemlängtan. Känns som dagarna är dubbelt så långa bara för att jag längtar så mycket till nästa torsdag, till påsklovet. Längtar efter famlijen, mormor, katterna, mitt hus, verandan, allting. Och massa efter Magnus. Jag blir pissed när dagarna känns så långa, för om dom hade varit korta hade det inte känts lika hopplöst! Får väl lägga upp delmål, småsaker att längta efter. Nu längtar jag till exempel till lunchen, det ska bli supergott med köttfärssoppa. Känns precis som rätt mat idag. Efter det kan jag längta till fikat, sen till "Halv åtta hos mig" kanske. Hmm. Upptäckte att allt jag längtar efter har med mat att göra... Hm, jag får nog längta till "House" istället. Jaja. Någon gång blir det väl nästa torsdag I guess :) Och det är iallafall bättre att längta än att sakna.
  
Nu har jag inga nära-döden-känslor längre. All is från vårat tak har ramlat ner. Det var lite scary när det låg stora isblock nedanför trappan till Björkängen (där jag bor). Jag menar, tänk om isen ramlat ner när någon gick där?? Det gör ju folk ganska ofta. Då hade den någon blivit mosad med en gång! Scary. Igår eftermiddag var det bara lite is kvar, men såklart precis över trappan. Kände mig tvungen att springa uppför trappan varenda gång jag skulle in. Det gjorde alla andra också. Men nu verkar faran vara över  :)

Hurra, idag såg jag snödroppar! Vilket vårtecken, typ nästan det första. Vill inte ha regnvårväder som idag. vill ha sol-och-fågelkvitter-vårväder :)

och flygplanet krashade inte!

Jag kom hem till Sverige i fredags alldeles okraschad. Det är sant, inga av flygplanen störtade en enda gång. Jag är inte död eller fast på en Lost-ö. Min första flygresa gick faktiskt mycket bättre än väntat. Okej, jag var ganska freakig i måndags på Arlanda och jag var tvungen att ha på mig mina solglasögon i starten. Känner mig mycket tryggare med solglasögon på. Knäppt, jag vet. Iallafall, när vi väl hade lyft så var dethelt okej, när jag inte tänkte på det så var jag inte ens höjdrädd elelr hade lust att hoppa ner. Nej, allt var var väldigt bra :) Men jag plågades verkligen när vi landade, jag trodde mina öron skulle dö!
   Och Barcelona var great :) Shit vilken lycka att komma ut och känna värme! Ingen snö, inga minusgrader, blå himmel, palmer. Och det var bra väder alla fyra dagarna. Kunde gå i bara skinnjacka och ibland bled till och med det för varmt! Och både jag, Malin och Zara brände sig näsan! Haha, det var kul.
   Vandrarhemmet vi bodde bo var okej. Lite "vandrarhemsunkigt" med knarrande hårda sängar, brist på toalettpapper, suspekta handukar i hörnen, ingen diskborste, halvofräsch dusch. Men helt okej var det :) var trevligt att dela rum med tjejerna i klassen, jag tycker det är kul att se hur folk är när dom sover! Haha, humor.
   På dagarna hade vi en gemensam aktivitet. Vi gick på La Rambla, gick till en park och ner till havet, åkte ypp på berget och gick på nationalmuseét. Vi gick MASSA! enligt Malins stegräknare över en mil varje dag. När man går så långt vaje dag så hjälper det inte vilka skor man än har på sig, nästan alla fick ont i fötterna och skoskav. Jag fick en supersizeblåsa under stortån. jag lovar, det var inte trevligt när den sprack. 
   Och självklart har jag shoppat en del, finns ju hur många Zara-butiker som heslt i Barcelona. Det var väldigt trevligt :) Zara kände nog sig hemma!
   Så det var en väldigt trevlig vecka :) Kul att umgås lite intimare med klassen, inte bara i klassrummet och med papper och penna i handen. Hände många roliga saker, orkar inte ens räkna upp allt.
   Men liksom. Borta bra men Hemma bäst. Faktiskt. Det var skönt att komma hem till Sverige igen, hem till det vanliga och youghurten. Jag saknade min youghurt ( i Spanien verkar dom inte ha osötad!). Och fullkornsbröd! Usch, vill aldrig äta vitt bröd till frukost igen. Nej nej. Längtar verkligen ihjäl med till frukosten imorgon.

Och nu börjar jag räkna dagarna till påsklovet. Längtar hem-hem.

Adios hasta la vista

Det är så konstigt, det har känts som att det varit EVIGEHTER tills Buddy Holly. Hannah och jag fixade biljetter typ i november, och 13 mars liksom, hundra år tills dess! Men nu är det gjort, och it was great :) Har aldrig varit på en musikal förut, så det var riktigt kul :) Plus att jag gillar Buddy Holly och Brolle är snygg. Så det var en riktigt bra och rolig kväll i Jönköping, även om Hannah och jag nästan gick vilse i Jönköping och det var kallt att vänta på bussen. Och det var inte jättekul att gå hem två kilometer halv ett på natten. Nej. Det var tur att Hannah var med, annars hade det varit scary att gå.
   Så idag har jag följt Hannah till tåget och köpte tidningar på Pressbyrån. Tänkte sitta och sola i min balongöppning, men såklart försvann solen. Of course. Om en stund ska jag laga mat (köttbullar med makaroner) och till efterätt blir det en Dammsugare, så gott. Och sen måste jag väl kolla igenom min packning igen. Hatar att packa.
   Är fortfarande inte nervös, har nog inte insett att vi ska åka än. Men jag tror det kommer bli en great vecka med klassen :):)

Så, Adios, hasta la vista!

Tankar om min puckade höjdkräck

Idag är en tråkig dag. Kanske för att solen inte skiner, det är molnigt och grått. Solen gör så mycket faktiskt, blir mycket gladare och piggare. 
   Det går bra med mina morgonpromenader iallafall, har kommit upp alla tre morgonar :) Det är värt det, för jag känner mig duktig hela dagen sen!
   Är inte alls nervös för måndagen än, borde vara det. Jag är rädd att all nervositet och panikångest kommer när jag sitter på planet. Tänk om det blir som när jag åkte Uppskjutet på Liseberg, när jag ångrade mig och ville gå av tre sekunder innan. Och trodde att jag skulle dö och bad till gud och jungfru maria av skräck. Usch! Måste verjkligen lära mig lugnande djupandning och kanske ska jag ta med mig en papperspåse till planet? Att andas i, menar jag. Jag har ju aldrig flygit förut, men jag tror att jag kommer tycka det är scary, pga min höjdskräck. Eller egentligen är det inte höjdskräck, utan skräck för känslan av hur det skulle kännas om jag hoppade och föll! Den där kittlingen i magen, känner den på riktigt när jag tänker på det. Usch! Och hallå, hur puckat är det inte att ha tvångstankar om hur det skulle kännas att hoppa från höga höjder? Haha, helt puckat.

Men nu är det lunch. Tomatsoppa med nudlar och äpplekaka med vaniljsås till efterätt. Hmm, hoppas handtaget på kaffemuggen sitter kvar i dag.

vill ut i solen, får tiden att gå

Är trött, på dåligt humör. Vill inte sitta inne vid datorn och hålla på med antologin, jag vill gå ut i solen. Jag vågar knappt ha vårkänslor, för tänk om det snöar igen?? Då skulle jag gråta, seriöst, vill ha vår och ingen snö på marken. Vet inte om jag ska skratta eller gråta över att det är snökaos i Barcelona. Hmm. När jag kommer till Barcelona om sju dagar måster det vara vår och varmt!!
   Jag vet inte om jag ska längta till sommaren eller inte. Jag vill ha sommar, jag längtar hem och vill flytta in i lägenheten. Men det blir sjukt sorgligt att det här året tar slut, att allt blir som vanligt igen, eller ännu värre. Ifall allt blir som förut, typ som om det här året inte existerat. Usch. Det är ju som att leva i en bubbla här och det kommer nog bli ganska traumatiskt att komma tillbaka till verkligheten. Haha, jag har haft det alldeles för bra här, alldeles för lugnt. Har nog inte varit såhär ostressad på flera år.
   Men jaja, tre månader kvar, inte time to whine än. Och nu ska jag gå och fika :)

Allt är great, vill inte åka.


Jag har haft en ovanligt bra helg, så bra att jag inte alls vill att den ska ta slut. Har varit rikigt vårväder (förutom den jävla snön) och jag blev inte det minsta besviken, bara jätteglad. HURRA, jag ska få hyra lägenheten :):) Blir inte forever, men iallafall, är glad för ett år elelr så:) Ska bli så himla kul att fixa och inreda på påsklovet, längtar massa.
   Fick of course massa andra presenter också :) Älskar mina rosa converse, min svarta väska, min skinnjacka, min rosaprickiga väska, mina silverarband och Desperate Housewifes-boxarna. Och vill bara börja med mina scrapbook-grejer nu! Har haft världens bästa ett-årsdag med Magnus också. Så bra att det är jobbigt att åka, nej nej det går inte, kommer att gråta. Så ja :D Det känns sådär att det är en hel månad tills jag kommer hem igen!
   Men jag har iallafall något att se fram emot! Buddy Holly på lördag med Hannah, och sen åka till Barcelona nästa måndag :) Kommer nog bli great bara jag sitter på planet, Eller nej. Jag menar när jag har landat trygg och säker i Spanien. För jag hatar att packa, vet inte vad jag ska ta med mig eller hur mycket som får plats. Vill ha med hela garderoben. Men det går väl inte antar jag.

Jag är inte sams med mina bröst just nu. Kan dom inte bara vara lika stora hela livet? För nu sitter mina favoritklänningar inte alls bra på mig längre!! Jag känner verkligen för att gråta. Vet inte om jag ska skylla på Sörängens överflöd av mat, hormoner eller vintern. I vilket fall ska jag börja med morgonpromenader igen. Jo det ska jag. Det är ju faktiskt ljust ute på morgonen nu! Nej, det kommer inte alls bli jobbigt att gå upp halv sju. Nej nej.

Snart ska jag se på Wallander. Och ja; jag ska göra popcorn.


Födelsedag åt mig!

Och all födelsedagsångest är borta! Har varit en väldigt dag bra faktiskt :) Och den är inte slut än, har en present till att utnyttja! Ikväll är det jag som får vara drottning över fjärrkontrollen :P
   Iallafall. Dagen började med ett grattissms från Magnus :) Öppnade presenten från Stina som kommit med posten igår. Hon blir faktiskt bättre på att göra armband som jag kan tänka mig att ha på mig :) Sen vid halv åtta stod jag vid spegeln och fixade mig, hade bara trosor på än så länge. Och då knackar det på dörren! "Öh, vänta lite!" skriker jag och skyndar mig att ta på mig min snobbenpyjamas. När jag öppnar dörren står Malin och Tomas och började sjunga för mig :) jag blev jätteglad och så var det superroligt! haha, båda såg helt nyvakna och trötta ut och sången var väl så där :P Men det var hur roligt som helst iallafall och det gjorde nog dagen, särskilt att jag fick superfina presenter också!
   I klassrummet fick jag ett par jätteglamourösa rosa diskhandskar av Karin i min klass :) Hon fyller också år idag, så det blev dubbelt så mycket firande :) På fikat hade våran lärare fixat chokladmuffins och alla sjöng för oss :) haha, det är så trevligt när man själv slipper sjunga :)
   Och så alla sms, fb-inlägg och kortet från Dalarna :)

Men seriöst! Har nog aldrig varit så här nyfiken/nervös/förväntansfull! Ahh jag vill veta nu!!! Men jag måste hålla mig till imorgon, åhhh. Och jag får inte tänka på det, för jag vill inte bli besviken. Så nej, jag ska inte hoppas något, inte planera. Bara fantisera lite lite om hur väldigt glad jag kommer bli isåfall :) usch, jag mår nästan psykiskt dåligt och jag har fjärilar i magen! men jag vill inte bli besviken. Så nu ska jag tänka på annat :)

Iallafall. Känns very great att vara 20 :) fast ändå. Det låter faktiskt lite gammalt.

jag vet inte vem jag är men det är födelsedagsångest

åh jag kunde inte somna inatt. Jag har födelsedagsångest. Jag är inte helt störd, jag hatar inte födelsedagar. Jag älskar presenter i rosa papper och det ska bli great att kunna gå till systemet själv, när man känner för det. Men nej. Jag vill inte vara tjugo. Det låter för gammalt, för vuxet. Och det är inte jag, det passar inte in på mig. Jag är ju så barnslig omogen ovuxen ofärdig. Seriöst, känns som åren mellan femton och tjugo bara är borta, typ bortslösade. Som att när jag är sextio och gammal knappt kommer minnas någonting därifrån. Dessutom har jag ingen aning om vad jag är för människa än. Om jag är bra eller dålig liksom. Snäll eller elak. Borde man inte veta det vid tjugo? Jag vet det inte. Har funderat över vad jag skulle vilja göra om, göra annorlunda om jag fick. Om typ anden i flaskan eller gud kom och sa att jag fick ändra på saker. Hmm. För att skona mig själv hade jag struntat i några punkter.  Som att dricka vodka första fyllan eller hångla med min killes bästa kompis. Om jag inte gjort det, skulle jag antagligen haft mindre ont och tyckt mer om mig själv. Pussat lite mer på mig själv. Men hey, det dumma är att jag kanske isåfall hade varit helt normal! Inte alls jag.
   Haha. det var därför jag inte kunde somna. Det började snurra för mycket i min hjärna och det är ohälsosamt att inte veta vad man är vad som är jag. Förutom puckad. Puckat.
   Iallafall. Jag har en känsla av att jag behöver sluta grubbla och typ bara leva i nuet eller något. Njuta av att finnarna och humörsvängningarna försvunnit. Hmm. Blivit bättre, menar jag.

RSS 2.0