jag överlever.

Jag kan tala om att jag har överlevt dom första dagarna på jobbet. Förra veckan jag jag bredvid, men i mpndgas och igår var jag själv! Det gick bra tror jag Det är mycket som är nytt på jobbet, både kollegor och chef samt smågrejer i arbetssättet. Så därför känns det inte riktigt "som man aldrig varit borta" efter bara några timmar tillbaka. Jag känner mig fortfarande ganska förvirrad. Och helt plötsligt är jag en av dom som varit längst på avdelningen, det är ju knäppt. Vem ska jag fråga liksom? 
 
Idag har jag varit ledig och vi har varit hemma alla tre hela dagen! Så vi har haft en väldigt skön dag. Och jag har dessutom haft en skön kväll, för M tog läggningen (som det senaste tagot typ 1,5 timmar) och kvällen känns oändligt lång. 
 
Imorgon blir det upp tidigt och jobba och på fredag jobbar jag kväll innan det blir tre dagars helg. Skönt! 
Dagarna får gärna gå fort, för just nu väntar vi på att Gerdas första kusin ska komma till världen. Längtar efter bebisbilder! 

sista kvällen.

Tänk att jag sitter här och det är sista kvällen på min föräldraledighet. Kvart i sju börjar jag jobba imorgon!
 
Det känns ganska roligt, men såklart känns det ångest att jag inte ska vara med Gerda hela dagarna och att jag inte vet hur hon har det. Åh fy. Tänk så mycket tid jag missar! Men det ska bli skönt att slippa städa efter varje måltid iallafall, hehe. 
 
Det är mycket som är nytt på mitt jobb, så det blir spännande att se hur det blir. Jag hoppas jag snabbt kommer in i det igen! 
 
 
 

nya tevebänken.

 
 
 
Så här fin blev ju byrån jag köpte som numera är min tevebänk! Himla fint. Pappa hjälpte mig att säga hål för alla sladdar samt fixa till ett hyllplan. Sen tapetserade jag hyllplanet och köpte nya knoppar. Tadaa, snyggt!
 
Nu kan Gerda inte nå teven men korgen jag ställt på hyllan bredvid boxen har åkt ut ca 100 gånger. Så är livet!

möblerat om.

I helgen fick jag ett ryck och möblerade om. Inte så värst avancerat, men jag bytte plats på bokhyllan i Gerdas rum och Kallax-hyllan i hallan. Det blev mycket bätte, åtminstone i hallen. Jag är ju inte överförtjust i Kallax-hyllan, så när det dyker upp något bra får nog det bli en ny möbel till Gerdas rum också!
 
Så här blev det iallafall!
 
Vad kan man ha på nedersta hyllorna när man har ett klåfingrigt barn liksom? 
 
 
 
 
 

singin' in the rain.

 
 
 
Det syns inte så bra på bilden, men det nästan ösregnar på bilden. Det gör inte Gerda någonting. vad gör det om man blir blöt? Det syns heller inte på bilden att Gerda är full med geggig jord efter att ha krupit omkring i rabatten. Så nöjd så! Det blev kvällsbad när vi kom in. . .
Jag är än så länge ganska tillåtande när det gäller att söla ner sig. Jag tycker man ska få känna hur regn känns, sen kan man bestämma om man tycke det är värt att hålla sig inne eller inte. Det är väl härligt när det regnar! 
 
Idag ser det också ut att bli regn, vi ska snart ut på promenad med Elvin och Madde så det får gärna hålla upp den stunden kan jag tycka. 

fredag.

Idag var Gerda och jag på Öppna förskolan, det var väldigt trevligt efter en hel somnar utan några såna aktiviteter. Gerda ryckte också det var skojigt! Jag kommer nog försöka gå varje fredag jag är ledig och jag hoppas att M vill gå med Gerda ibland också. Jag är konservativ och går alltid till samma Öppna Förskola. Gillar att den ligger i stan och att det inte är så mycket folk. Jag gillar folk men lagom är bäst!
 
I eftermiddags kom Hannah hit på fika. Hon hade med sig hunden Milton så Gerda var ju rätt så nöjd en stund. Vi fikade Mug Cake (kladdkaka i micro, bästa) och jag skrattade så jag dog åt Hannahs beskrivning om när hon sjönk ner till midjan i sumpmark när hon letade svamp. Åh vad jag är ledsen att jag inte fick se det irl. 
 
Nu ligger jag i sängen ovanligt tidigt, M tittar på film med massa våld och jag kunde inte koncentrera mig på min egen film på Netflix. Jag längtar efter en egen filmkväll med ingen man som stör. Tänk. 

fyndig dag!

I eftermiddags när Gerda vaknat packade jag in oss i bilen för en liten utflykt till Ebbes Hörna inne i stan. Där har jag gjort många fynd i klädfynd till Gerda det senaste, och även idag!  Vad sägs om helt ny oanvänd jacka från Name It? Precis Gerdas stil och i stl 92 och bara 100 kr. Eh ja jag är nöjd. Jag köpte även ett par termobyxor, för stora i år men den som spar hon har! Förutom det köpte jag en prickig klänning till mig själv och - lite otippat - ett nytt skötbord! Jag har bestämt att det vi har nu är för stort och klumpigt för våra rum och jag kommer inte spara på det till framtiden. På Instagram har jag sett hur fint folk fixat till Ikeas billigaste simplaste skötbord så det blir jättefint. Det hade jag tänkt göra innan ett eventuellt syskon, men så sprang jag på precis det skötbordet idag, billigt! Så fick det bli alltså! 
 
Så jag är himla nöjd med våran eftermiddag minsann.
 
 
 
Gerda i nya jackan! 

gladare unge.

Ta i trä, men dom senaste två dagarna har Gerda varit en gladare unge! Inte lika mycket gnäll och bryta ihop och allmänt trevligare barn. Bortsett från matkrångel och jobbiga läggningar hehe.
 
Det är verkligen förvirrande när en fungerande rutin man haft länge plötsligt inte funkar längre. Varför är det så hemskt att somna i sängen plötsligt? Suck. Läggningar som tar 1,5 timme är sådär roliga. . . 
 
Kladda med maten är skojigt iallafall.  . . 

jobbiga dagar.

Suck, dom senaste dagarna har det inte varit helt lätt att vara mor. Egentligen har det varit ganska tålamodsprövande i flera veckor (hmm? Eller kanske sen hon föddes?), men det är väl först nu som min energi börjar tryta ordentligt. Jag hoppas att det är en fas hon går igenom och att den snart tar slut! Det är nästan så att jag längtar efter att börja jobba.
 
Gerda är såå gnällig och klängig just nu. Och mammig, hon liksom jagar mig genom huset större delen av dagen. Hon vaknar tidigt och det tar tid att somna på kvällen, hon vill helst somna vid bröstet igen. Nästan varje gång jag lagar mat så hänger hon i mina ben och gnäller. Hon vill helst bli buren hela tiden. När hon är på dåligt humör är minsta motgång en stor katastrof och såhär mycket skrek hon inte ens när hon var nyfödd! 
För att liksom spä på det så har hon varit förkyld och knappt velat äta (förutom frukost, efterrätt och pizza eh).
 
Såklart är inte hela dagarna så här, hon har förstås stunder när hon är nöjd och gosig. Men ja, dom jobbiga stunderna är så jobbiga så jag liksom glömmer. Jag har känt mig så trött och så otillräcklig. Jag är bara en enda människa liksom. 
 
Efter idag känns det lite bättre. Jag gick promenad själv imorse och tog en springtur i eftermiddags när M kommit hem igen. Det var drygt vid lunchen som vanligt men sen somnade hon och sov i tre timmar. Det gjorde stor skillnad för mig och jag hoppas den sömnen gjorde något för Gerdas humör.
 
Jag hoppas verkligen dom sista dagarna blir lite trevligare nu innan jag börjar jobba. Det vore ju trevligt! 
 
En Gerda som vaknade och vägade somna om precis lagom till att jag plockat fram fredagsmyset. Förstår henne, fredagsmys är trevligt!
RSS 2.0