nya sommardagar.

 
 
 
Klart man måste ta vara på dom kanske sista sommardagarna! Värme var jag faktiskt sugen på efter allt rusk. Så i eftermiddags tog vi med fika till sjön och badade. Att gå och bada är ju en trevlig grej att göra med barn, minus momentet när man ska gå hem. . . Men fram tills dess hade vi mysigt! Tage sov ganska länge också, tänka sig att ibland händer det! 

vilan en perfekt söndag.

Vi har haft en himla skön dag i Ornunga, med bad i sjön och långpromenad i skogen. Och mat och fika förstås, hehe. Det är så skönt att åka till Ornunga nån gång i veckan och slippa en del vardagstråk (känslan av att trampa vatten eller vandra genom en bulldeg??), även om barnen bråkar ungefär lika mycket som annars hehe. Det var även Lottas "sista" helg hemma, nu åker hon hem till Uppsala igen efter sommaren. Trist, även om hon mest jobbat förstås! 
 
Men ja, det var iallafall en perfekt trevlig söndag 🙂
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tage 6 månader.

För några dagar sen blev Tage ett helt halvår! Ett halvår är ju väldigt länge och tänk att vi fått ihop livet med två barn.Mest jag, och nu tror jag snart att M ska få prova på att umgås med båda barnen samtidigt lite mer. . .
 
Nu har det blivit fart på Tage! Jodå, med hans mått mätt. Han vill jämt ligga på mage och tar sig runt i en cirkel och han kan sitta med lite hjälp. Det märks att det tar på krafterna, för dom senaste dagarna har han faktiskt sovit långa stunder på förmiddagen! 
 
Förra veckan var vi på BVC och nu väger han över 10 kilo. . .  Det gick fort! Han passar bäst i storlek 80 på kläderna, men det är lite olika beroende på klädmärke såklart. Två tänder har kikat fram nere i munnen, så på den punkten är han tidigare än storasyster! 
 
Eftersom han börjat rulla runt har jag bytt säng, från bedside cribben till Gerdas (och min mammas) gamla spjälsäng! Fast han gillar fortfarande bäst att trängas med mig i stora sängen, såklart. Vi har även bytt till sittdelen på vagnen, jag drog lite på det pga sentimentala känslor. Men han trivs himla bra med att kunna sitta upp i vagnen när vi är ute och leker med Gerda. 
 
 
 
 
 

helg i Falkenberg.

I helgen åkte jag och barnen med mina föräldrar till Falkenberg på Tillsammansläger! Det brukade vi alltid åka på när jag var barn, så det var mysigt att återuppleva gamla minnen tillsammans med mina egna barn! Vi var där tillsammans med massa annat folk från Asklanda-Ornunga, där känner jag nog mig fortfarande mest hemma. 
 
Helgen gikl mest åt att umgås (över mat och fika, hehe) och jag hängde en hel del på lekplatsen med Gerda förstås, hon vill hrlst att jag håller mig inom några meters radie liksom. Tage var nöjd för det mesta med massa uppmärksamhet. Det var en ganska regning helg, så det blev inte så mycket häng vid havet men det gick lika bra. På lördagen kom Maja från Halmstad och hälsade på en stund, det var himla trevligt! Skulle tro att Gerdas mest spännande minnen från helgen är att få fika bulle klockan halv tio på kvällen samt kissa på toalett i barnstorlek på IKEA, haha. 
 
Det var iallafall ett skönt avbrott från den vardagliga vardagen, även om jag dessutom är ganska trött . . . Imorgon hoppas jag på några timmars vila när Gerda är  på förskolan och Tage sover! 
 
 
 
 
 
 
 
 

dom gamla.

Igår begravdes Ms morfar, Gerdas gammelmorfar. Den tredje begravningen för oss i år och den sista i den generationen. Jag hade aldrig någon gammelmormor eller något och det kommer inte mina barn ha heller. Knäppt att mina föräldrar och svärföräldrar är den äldsta generationen nu, dom är ju inte ens gamla. Det är tråkigt att inte ha någon gammal längre tycker jag. Det är bra att lyssna till gamla människor, dom är ju som från en annan tid, och det är tomt utan. Varje gång jag kör till Ornunga vill jag stanna hos mormor med Gerda och Tage och dricka kaffe. 
 
Det var en fin begravning iallafall, jag hade ganska fullt upp med att hålla Tage på gott humör och det var skönt, då hann jag inte tänka på den senaste begravningen, mormors, jag var på. Då var jag så mosig i hjärnan och själen av sorg och en nyförlöst kropp samt en ny bebis. Det var skönt att den här gången orka med att förbereda Gerda på ett bra sätt, vi har pratat mycket om att vara död och gräva ner i jorden. Det hjälpte en del att Andreas hönor dödades av ett djur häromveckan, då kunde vi värma upp med prat om döda hönor. . . Inget ont som inte för gott med sig!

tröttheten.

Jag har ju sagt att Gerda är mammig, och ja. Hon vill gärna vara där jag är och bara jag ska lägga på kvällen. Är jag inte hemma går det såklart bra med pappan. Jag orkar inte höra massa skrik, så jag lägger henne eftersom hon somnar snabbt. Men det gör oftast Inte Tage, så nu ägnar jag oftastb minst en timma åt läggning igen. . . Det är tråkigt tycker jag. Tage vill helst att jag ligger bredvid hela tiden och han vill äta (suga) massor. Jag hoppas det är en fas och att det går över av sig själv, annars får jag snart lära honom andra fasoner. . . 
 
Så japp, jag är ganska trött och sliten, som man blir när två småbarn behöver ens kropp och själ mest hela tiden. Borde göra mer saker själv ( plus Tage oftast), men jag har svårt att samla energi till det också. Jag vill helst bara sitta ostörd! Skönt att förskolan börjat, några stunder när Tage sover får jag iallafall!
 
 
 
 

chokladbollar och kantareller.

I lördagskväll åkte jag och Tage själva till Ornunga för att umgås. Det var välbehövligt att åka iväg själv faktiskt. Lotta och jag trotsade åskan bakom kogen och tog en snabbt dopp i sjön, och visst drog åskan iväg så vi hade med gott samvete kunat bada länge! Men Tage satt ju dessutom och väntade.
 
Rftersom Lotta fått för sig att det kanske var sommarens sista varma kväll så var vi tvungna att grilla. Kalle fick sköta grillen, fine by me. Sen svängde vi ihop massa chokladbollar som vi åt medan vi kollade på Matilda på Netflix, helt en filmkväll i min smak. Tage sov okej så det var inte hans fel att jag missade slutet. . . Att man ska bli så trött på kvällarna! 
 
 
 
Jag fick en lung morgon med bara Tage och Lotta gjorde pannkakor! Sen gick vi en långpromenad innan Gerda och M anlände. Då åkte vi ut i skogen och letade kantareller! Tack vare Lotta hittade vi mycket och dessutom hittade vi lekplats mitt ute i skogen? Hur knäppt.
 
 
 
 
 
 
 
 
På eftermiddagen åkte M hemåt för att fira sin sista semesterdag genom att spela dart, så då ägnade jag mest tid åt Gerda. Hon har blivit såååå mammig sen vi började potträna. Iallafall, vi gick ut promenad med våra barnvagnar och tittade på Madicken. Efter att ha ätit en god kantarellsmörgås blev det hemfärd! Två av två barn somnade, så jag njöt av en lugn bilfärd!
 
Imorgon börjar Magnos kl 06 och Gerda ska till förskolan. Kära vardag!
RSS 2.0