trött dag.

Idag har jag varit tröööööött, av ingen anledning mer speciell mer ön att jag har en bebis. Så jag är glad att Gerda har sovit mycket, för när hon är vaken vill hon minsann bli road och det tar på krafterna. Hon vill helst sitta i knät och så ska jag göra grimaser och roliga ljud, annars blir det fort lite gnälligt. Och sitta i babysittern och leka snällt medan mor äter? Knappast! tycker Gerda. 
 
Och jag förstår inte varför mitt barn, på snart fyra månader, plötsligt inte vill ha nappen? Varför?? Det gör ju livet så mycket svårare. Det känns som att min bebis är pånytt-nyfödd, jag känner liksom inte igen henne och dagarna är oförutsägbara igen. Jaja, det är väl detta som är att vara mor till en bebis. Det ska inte vara lätt och det finns ingen bruksanvisning heller. 
 
Imorgon ska vi på första föräldragruppen på bvc! Det ska bli trevligt faktiskt, kul att träffa fler mammor och barn!

bra måndag.

Jag kan tala om att jag var lite nervös inför den här föräldralediga måndagen, med tanke på hur mitt barn har varit i helgen (igår var hon vaken från kl ett till halv elva och vägrade ligga ner!). Det är inte helt lätt att ta hand om ett gnälligt barn som vägrar sova och inte ens vill ha nappen. 
 
Men det blev en bra måndag, trots regn. Gerda tog igen gårdagen med en sovmorgon till kl tio och sen sov hon 2,5 timme till på förmiddagen. Jag kände att jag blev lite människa igen faktiskt, det är skönt att vara människa. Och i eftermiddags blev vi bjudna på kaffe av Gerdas farmor, det var mysigt. Gerda blev riktigt bortskämd och blev sövd i vagnen inomhus! Japp, för idag dög plötsligt bara vagnen igen och inte mammas famn. . . 

ledsen gerda.

Vilken jobbig dag vi hade igår. Vi är inte bortskämda med skrik och klagan när det gäller Gerda, men igår var det något som inre var bra i Gerdas liv. Egentligen började det nog redan i fredags kväll, för Gerda var grinig redan då och ville inte somna. Natten var som vanligt, men sen ville hon inte äta innan vi gick upp på morgonen som hon brukar, istället för tacksamt äta mat blev hon ledsen! Resten av förmiddagen var hon en blandning av grinig, trött och förbannad - och hon vägrade äta och blev superledsen när jag försökte. Hon ville inte ens ha nappen och det är inte ens lite likt Gerda. Så visade det sig att hon hade lite feber, lilla skrutt. Som tur är finns det hjälp mot det och när hon fått alvedon så ville hon äntligen äta! Då var jag tacksam, även för min egen skull! Jag hade redan ont i brösten och det sprutade åt alla håll vid alla misslyckade amningsförsök. Jag har nog aldrig gillat Gerda så mycket som när hon till sist ville äta. 
 
Efter det var hon glad i någon timme till innan hon blev ledsen igen och allting började om. . .Hon fick alvedon en gång till och sent på kvällen blev det bättre och hon somnade. Jag tänker att det kanske är tänder på gång eftersom hon inte vill äta eller ha napp? För hon verkar inte snorig eller konstigt på något annat sätt. Suck, det är helt klart mer praktiskt med vuxna patienter - och här hemma kan jag ju inte ens ta puls och blodtryck eller ett CRP, det är alltid lugnande att göra annars för en sjuksköterskas stackars själ.
 
Inatt sov hon också bra och åt som vanligt (tack gud) men ville däremot inte sova mer efter klockan sex. Då ville hon bara sitta upp! Efter ett tag gav jag upp och så fick hon sitta i babysittern framför barnkanalen (JA!!!) och var hur glad som helst, medan jag satt lite bitter i soffan. Inte bitter på Gerda, men lite bitter på barnafaderm som minsann kan sova sig igenom vad som helst. 
 
Om jag nånsin klagar på att det är jobbigt att amma så ska jag slå mig själv - för det är minst hundra gånger värre när hon inte vill äta!
 
 

uppdatering: husbygge

Nu är snickarna tillbaka från semestern så nu börjar det hända lite saker igen. Faktiskt så känns det som att dom börjar få lite bråttom! Haha, det är väl typiskt vid husbygge. I veckan har dom lagt golv (jag hann kika på det genom fönstret häromkvällen innan det täcktes över) och nästa vecka skulle köket komma! Det ser jag mest fram emot, eller bävar - jag kommer nämligen knappt ihåg hur köket vi valde såg ut. . . 
 
Jag vill inte precis längta till mitten av oktober, men jag kan inte låta bli såklart. Vi har dock en del möbelbeslut att ta innan dess, så tiden går säkert fort ändå. Jag vill gärna hitta dom perfekta möblerna, gärna på loppis men jag vill samtidigt helst ha allting klart när vi flyttar in. Mitt hårda liv.
 
 
Utsikten från vardagsrummet <3
 
Allrummet. Här tänkte jag nog ha pysselhörna! Från allrummet kommer man till alla tre sovrummen.
 
Utsikt genom ytterdörren från vardagsrummet.
 
Suddigt på köket, men den öppna dörren leder in till mitt älskade skafferi!
 
 

nytt babygym.

 
Det här babygymmet har jag beställt till Gerda! Vi har ett ärvt babygym med matta hemma, men det fungerar inte med katterna. Dom har gjort det till sin privata säng, och jag orkar inte göra rent det alternativt plocka fram det varje gång vi ska använda det. Dessutom har ju Gerda fått en jättefin lekfilt av sin moster och mormor, så jag tänker att ett sånt här flyttbart gym blir perfekt till den. Jag köpte gymmet på pinkorblue.se, där fanns många fina babygym och huuuuuur mycket andra bebissaker som helst! Jag gillade att babygymmet (och många fler än just detta) är färgglatt och inte stereotypt ljusblått eller rosa. Även om jag älskar rosa och Gerda kommer få mycket sånt, så behöver inte allt vara det! Tänka sig.
 
Jag hoppas iallafall att det kan hålla Gerda sysselsatt och glad några minuter om dagen, jag själv kan nog tänka mig att ligga och fundera lite under det. . . 
 
 
 

på tal om systrar.

På tal om alla mina systrar, nästa vecka ska minsta syster Stina operera bort sina halsmandlar. Det innebär att jag är den enda systern kvar som har sina halsmandlar i behåll. Jag vet inte riktigt hur det känns. Känns det bra eller känner jag mig annorlunda, lämnad ensam kvar? Jag har dock alltid varit lite annorlunda, så jag är van kan man säga! 
 
r d
 
 
 
 

kvittrande barn.

 
 
 
 
Den senaste veckan har Gerda börjat med en ny grej, hon vaknar tidigt på morgonen och är fasligt pigg en stund innan hon somnar om (oftast inte långt innan jag själv borde börja tänka på att gå upp). Hon pratar och kvittrar och tjuter och om jag öppnar ett öga och tittar på henne så skiner hon som en sol. Huuuuur kan man låta bli att titta då liksom?? Fast jag försöker vara tråkig och bestämma att det är natten. Det var dock betydligt lättare att låta bli att tycka att hon är söt när hon var vaken klockan fyra inatt. . . 

sorgligt adjö.

Idag åker syster Lotta tillbaka till Uppsala efter hela sommaren hemma. Det är sorgligt tycker jag! Det kommer bli så tomt att hälsa på i Ornunga när alla är i sina skolor. Då blir det mest Gerda, mamma och jag. Det är iförsig ganska lugnt och skönt, men det är också bra med många par armar när man har Gerda med sig! Det är fasligt dumt att både Maja och Lotta bosatt sig så långt bort. Jag skulle vilja ha alla familjemedlemmar inom gångavstånd, det är både praktiskt och trevligt. Precis som i Bullerbyn, typ ungefär.
 
 
 
Alla mina systrar! Maja tycker hon ser efterbliven (vilket ord!) på den här bilden, jag tycker hon enbart ser söt o och rar ut!

semesterbilder!

Tanken med semester är väl att man ska ha såpass trevligt att man glömmer bort mobilen och kameran. Jag tycker alltid det är så förargligt när man inser att man upplevt allt fint genom mobilkamran istället för genom dom egna ögonen. Jag hade såpass trevligt i Rättvik, men några semesterbilder blev det iallafall! 
 
utsikt från Vidablick i Rättvik. Vågade ej klättra upp i tornet (för ännu bättre utsikt) pga blåst och tvångstankar om att hoppa ner. . . 
 
Syster Maja och jag vid samma utsikt. 
 
Jag hade packat massor av fina sommarkläder till Gerda, men hon fick mest se ut så här. . . Tur att jag är bra på handtvätt, har inte tillräckligt med bebisbyxor för en kylig vecka utan tvättmaskin!
 
Till sist kom solen!
 
Fika vid Styggforsen! Det är trevligt att fika där, annars är vi ganska trogna Fricks konditori och café - där fikade vi fyra gånger.
 
Längst ut på Långbryggan i Rättvik. 
 
Gerda i sin gamla morfars knä. Det fanns alltid något knä att sätta Gerda i, så praktiskt! 
 
 
För nägra av mina tidigare semesterupplevelser i Dalarna, kika här, här, och här 
 

hemma igen!

Igår åkte vi hem från Rättvik och kom hem till hemmet. En vecka går fort och det är alltid tråkigt att åka hem - särskilt eftersom solen typ alltid siner på hem-rese-dagen! Typiskt! Men någonstans vid Örebro (halvvägs) så slutar jag vilja vända tillbaka och vill bara komma hem istället. Fast helst med all packning uppackad och all tvätt tvättad. . . 
 
Idag har jag gjort typ noll. Jag var jättetrött efter resan plus en snuttig Gerda inatt, så jag stannade i sängen tills efter klockan nio. Efter frukosten slängde jag i en tvätt och njöt sen av en lång promenad. Jag hade inte alls lust att packa upp ordentligt, så jag gjorde lite då och då. Mest satt jag ute i solen, det passade bra för Gerda ville helst sova i vagnen mellan måltiderna. Men när Gerda inte ville sova och jag ändå ville sola, så fick hon sitta med i babysittern. Det är bra med stora buskar i trädgården, nu kunde jag vara i solen och Gerda i skuggan bara några centimeter bort!
 
Jag är fortfarande trött (extra trött på M som fortfarande inte packat upp sen han kom hem i torsdags samt glömde handla ikväll), så nu ska jag kanske sova och hoppas på att Gerda nöjer sig med att äta ca 2 gånger inatt. . . 
 
 
d
 

en mor jobbar.

 
 Idag har mor Lisa jobbat ganska hårt. När Gerda sov i förmiddags var jag borta och målade (se bild) och efter det har jag städat och packat det mesta inför Dalarna på söndag. Jag gillar att ha mycket att göra (fysiskt, inte mentalt), men mest ser jag fram emot att kunna ta det lite lugnare imorgon. Det är ju trots allt lördag. 
 
Så jag ska bara tvätta det sista som behövs till semestern. Bara? Kanske baka bröd att ta med, om jag orkar. M är borta en stor del av dagen. Är jag hemsk som tycker det är ganska skönt? Säkert!

tre månader.

 
'
 
Häromdagen blev Gerda tre månader! Det är galet att tiden går så snabbt och konstigt att hon bara funnits så kort tid. Just nu tycker jag det är jätteroligt att vara mor till Gerda, tre månader känns som en rolig tid! Det händer något nytt hela tiden. Igår skrattade hon högt första gången (japp, jag var jätteskojig) och hon var börjat greppa efter saker hon vill ha. Vad är månlandningen jämfört med detta? Pfft, löjligt. 
 
Hon är fortfarande en himla lätt bebis. Sover gott dag och natt och är bara missnöjd när hon vill äta eller sova. Jag får göra det mesta jag vill göra under en dag, speciellt nu när M har semester också. Jag har inte så höga krav vad jag vill göra under en dag, bara gå promenad, äta middag och gärna dricka kaffe också. För det mesta kan jag göra allt detta! Jag har till och med kunnat måla på huset en hel del!
 
Såklart är Gerda världens gosigaste barn! På söndag åker vi på våran första semester ihop, det blir skojigt! 
 
 

fina klänningar!

Skåda dessa vackra klänningar jag köpte på Emmaus igår! Det var längesen jag köpte så fina klänningar, så jag är barnsligt glad! Det är svårt för mig att hitta fina klänningar nuförtiden, jag är inte alls sams med dagens klänningsmode. Jag har köpt några det senaste året som jag egentigen inte alls trivs i. Nej, klänningarna var finare förr, eller åtminstone för några år sen. Därför: hurra för secondhand! 
 
 
 
 
  
 
Japp, jag har en bebis som stjärtvädrar i bakgrunden, hoppsan. 

shoppingdag!

 Idag har hela min lilla familj haft en trevlig dag i Borås. Huvudsyftet med vår utflykt var att åka till Byggmax och kika på deras grå pärlspont - den fanns dock inte inne och det var ju fail. Men struntsamma, dagen var trevlig ändå! Gerda sov i vagnen och M gnällde nästan ingenting över shoppingen, fast jag var inne länge på både Emmaus och Myrorna. Jag om någon är glatt överraskad! Hoppas det varar, för det är trevligt med shoppingutflykter. Förutom gå i affärer så åt vi mat på säkert Sveriges största buffé och fikade bakelse. 
 
På Emmaus och Myrorna kunde jag inte strunta i att köpa massor av fint till Gerda. Och jag köpte fina klänningar till mig själv också, så jag är nöjd och glad efter den här dagen! 
 
 
 
 
RSS 2.0