advent.

Äntligen är det snart december och advent! Typ bästa tiden på året tycker jag. Tänk att det är ett helt år sen jag gick hem från jobbet, då bakade jag pepparkakor med tjock mage. Åh lite sorgligt. Men i år är det annat mysigt! Gerda pratar mycket om jul och tomten, vet inte var hon har hört allt men vad hon vet! I år kanske vi till och med kan kolla julkalender ihop??
 
I fönstret skymtar mina nya julgardiner som jag har sytt av loppis-tyg. Det blev tyg över och det blir till servetter.
 
 
 
 
Ps, ikväll ska jag till Pinchos och äta ned Jennifer och Madde! Utan barn! Åh vilken lyxig stund! 

sy massa sy!

 
 
Sen jag upptäckte att man kan sy dockor så har jag hela tiden haft en liggande vid symaskinen. Fast det mesta sys för hand! Men docktillverkandet har fått lite konkurrens av att sy tygservetter, det är ett humla behagligt pyssel! 

Tage 9 månader.

Nu är det full fart här, Tage har minsann en del bus i sig. Hälla ut katternas vatten gör han så fort han får chansen och kylskåpet, skafferiet och badrummet är spännande ställen riva i. Och katternas svans, dit är det raka vägen! Så han kryper runt som en liten hund hela huset. Han leker och grejar mycket själv, så länge han håller sig ur vägen för Gerda, för hon är oftast inte så glad i att han hjälper henne att pussla osv. . . Det är inte alltid lätt att vara lillebror, mycket får man stå ut med och ibland blir det blåmärken. Men ganska ofta får han vara med och leka och då är han glad!
 
Så han är fortfarande en nöjd bebis, sover okej på dagarna men sällan så mycket som Gerda gjorde som bebis. Men nätterna är bättre, han vill äta 1-2 gånger men sover för det mesta vidare i sin säng efteråt. Vaknar oftast runt klockan sex.
 
Jag längtar efter att han ska kunna äta helt själv (tänk att få själv få äta med två händer!), så han får öva med skeden. Det går sådär. Helst vill han äta allt själv med händerna, även gröt, och kladdigt blir det! 
 
Jag tror han har börjat säga mamma! Det låter mest ma-ma-ma-ma men han säger det i situationer där det är rimligt att säga mamma. Typ när han är gnällig hehe.
 
Han förstår ganska mycket, om jag ber om en puss skrattar han och ibland får jag en blöt puss! När jag säger nej (typ när han kryper mot kattens svans) hejdar han sig och ser överförtjust ut innan han kryper vidare. . . 
 
 
 
 

senaste.

 
 
Senaste månaden gick fort, den färgglada hösten som.jag älskar var snabbt över och nu är det novembergrått. Jag räknar ner dagarna tills det är okej att börja julmysa och det blir nog ganska snart. 
 
 
Småbarn bryr ju sig inte om att det är grått väder, dom behöver komma ut ändå. Oftast går jag och hämtar Gerda efter förskolan och så är vi ute en stund då, tills Tage inte vill sitta i vagnen mer eller mor Lisa fryser för mycket. Jag ska nog investera i varma utekläder tror jag nog! 
 
 
 
Vi tillbringar mycket tid i köket, tycker man inte gör annat än äter, eller ja, försöker få alla att äta. Måltiderna har inte varit helt frid och fröjd, Tage vill helst äta själv och Gerda är ganska petig med maten just nu. Ena dagen älskas pasta och andra potatismos och sen tvärtom igen. Och katastrofen när mor kokar makaroner istället för pasta.
Hej och hå, jag blir ofta gråhårig och längtar efter att få äta en måltid ensam i lugn och ro! 
 
 
 
Men det är bara se glad ut när man får en unge i knät! 
 
 

klipp klipp.

Det var fantastiskt trevligt att få gå och klippa mig, det var så fasligt länge sen, innan Tage föddes. Sen dess har jag varit nöjd mefatt orka tvätta håret två gånger i veckan och kamma mig några gånger däremellan. . .! 
 
Men nu när M har höstlov och Tage faktiskt klarar sig utan mig, så tog jag tag i att klippa mig. Nu känns det trevligare att se mig i spegeln igen. 
 
 
RSS 2.0