trehundrasextiofem dagar sen.

För precis ett år sen var det ungefär 25 grader varmt och Gerda och jag var nere vid badplatsen och badade. När Gerda hade somnat den kvällen vågade jag äntligen göra ett test, faktiskt två, och några minuter senare var det ganska tydligt att vi skulle få en ny bebis. Jag var redan ganska så säker, men liksom det är en speciell känsla att se dom där testen. 
 
 
 
 
Det är sjukt vad mycket som hinner hända på bara 365 dagar. Då var allt bara pirrigt och hemligt och nu är Tage här och så himla självklar. Tänk att han bara var en liten prick då. Men vara en vecka senare så blev han väldigt mycket ner påtaglig när illamåendet kom som en kär gammal vän.  . . Det är något jag INTE längtar tillbaka till, nej vars! 
 
Idag har vi inte alls badat, det har regnat pissväder. Men vi har frukostfikat på logen (tradition med utomhusfrukost på Kristihimmelfärds) och sen ätit födelsedagstårta hos Gerdas farmor och farfar. Dessutom har jag däremellan lagat middag, bakat bröd och sytt gardiner. . . Regn är så inspirerande! 

När jag slutat amma.

 
 
Det här gamla nattlinnet hittade jag i min byrå. Kommer inte ihåg om jag köpt det på loppis eller räddat det när det rensades på vindarna i pappas föräldrahem. Jaja, tjusigt är det! Jag kanske kan börja använda det när jag slutat amma och inte måste vara praktisk? Plus att jag måste vara frusen, förstår egentligen inte grejen med både pyjamas och täcke. 
 
Men amma lär jag ju göra ett tag till. Vet ju inte riktigt hur man gör när man slutar, Gerdas amning har ju mest runnit ut i sanden - fast hon vill fortfarande gärna smaka! Tänk om Tage kanske slutar av sig själv, jag har ju hört talas om såna barn hehe. Men jag tvivlar på att jag vill amma i tre år till, såvida vi inte planerar ett tredje barn för det var sjukt praktiskt att fortfarande amma när Tage föddes. Så mycket besvär jag slapp! 
 
Det kan ju dozk innebära att jag kommer amma i typ över sju år sammanlagt. . . 

sovande bebis.

Vilken söt bebis! Tage tyckte det var trevligt med kalas men till slut blev han ju trött och fick sova på soffan. 
 
 
Det kom bara några få regndroppar i eftermiddags och det var jätteskönt att sitta ute på altanen och fika. Alla barnen sprang runt och lekte med lekstugan med mera. Huset blir verkligen större när man kan använda altanen också. 
 
Gerda var såklart trött efter all lek, och vid åtta hade båda somnat. M och jag har börjat kolla Prison break, så det blir några avsnitt gissar jag. . . 

ny kjol med mera

Jag köpte en himla tjusig kjol häromdagen! Har tittat på den förut, men nu var den på rea så jag hade tur! Gerda tyckte den var bra att dra i. . . 
 
I eftermiddag kommer Magnus morfar och kusiner med familjer hit. Det blir trevligt, hemmet är städat, det blir fika och det är varmt ute! 
 
 
 
Jag med randen i mitt hår.  . . 

utflykt till sommarstugan.

Igår följde Jennifer och Aston hem efter hämtning på förskolan. Vi fikade på framsidan av sommarstugan, det blev nästan som en utflykt. Det var väldigt mysigt men med fyra barn så blir ju inget precis lugnt och fridfullt. . .
 
 
 
 
 
 

mina fina koppar.

Förra veckan var jag på Ebbes Hörna i Alingsås alldeles själv en lång stund. Jag köpte massa fina grejer, men det bästa fyndet var nio stycken kaffekoppar med fat från Rörstrands i blåvitt mönster! Blir fortfarande pirrig när jag tänker på dom. Igår provdrack jag dom med riktigt bryggkaffe och flera sorters kakor till. Åh det var en fin stund! 
 
 
 

alla hemma.

I helgen var alla syskon hemma i Ornunga en sväng och det var ju trevligt! Mellan lördag och söndag sov jag och Tage över och myste med Maja och Kalle i tevesoffan. Lotta och Stina var på annat håll tyvärr! Det är iallafall himla trevligt att sitta i en annan soffa ibland och såklart sova själv med bara ett barn!! Jag vaknade inte förrän efter halv åtta i söndags, hur skönt? 
På söndag förmiddag firade vi Lotta med kaka och paket och sen var det kusinkalas med tacos och glass! Typiskt bra matdag. Gerda var helnöjd med gos från mostrar plus att leka med sysslingarna Simon och Sara.    
 
Så, det var en trevlig helg och nu blir det en vanlig tråkig vecka!
 
 
 

tage tre månader!

Allvarligt talat är jag sugen på att pausa tiden nu, för Tage är såååå söt och behändig! Liten och sover mycket, men har börjat skratta och går att roa en liten stund med roliga saker i babygymmet och så. Han har gosiga kinder och hans lilla mun luktar så gott! Japp, jag är nog ganska kär i honom minsann.
 
Jag anar att Tage kommer bli en glad gubbe med humor, han skrattar redan när man busar med honom. Gerda var mycket mer svårflörtad! Tage skrattar nästan så fort jag tittar på honom. Däremot är han nog inte särskilt fysisk, han har inte gjort den insta lilla antydan till att vilja rulla runt och nästan varje gång jag lägger honom på mage, så passar han på att vila kinden. Men han är en stadig karl annars, så jag bekymras ej.
 
På dagarna äts och sovs det en hel del fortfarande, lite olika dag från dag. Ibland två långa pass och ibland fler kortare. Det är inte lätt för honom som ofta måste bli störd i sin sömn pga att modern (jag) har tider att passa på förskola och så vidare. Men han ör oftast ganska glad och gosig nu för tiden när han är vaken! Han brukar få sitta i stolen och titta på medan vi äter eller jag grejer i köket, ligga i sin säng och spana in mobilen som hänger i taket eller leka med babygymmet. Det har han börjat vifta med! När inget av detta är roligt längre får man pussas en stund och ge lite mera mat och sen börja om eller så är det sovdags igen.
 
På kvällarna somnar han oftast vid sju-åttatiden. Ibland är det lite gnäll innan av nån anledning, han kanske bara vill ha lite odelad uppmärksamhet? Det är ju inte så ofta han får det faktiskt. M är borta ibland på kvällarna och då brukar det gå bra att ha med Tage medan jag nattar Gerda, ibland blir det två flugor i en smäll och Tage somnar i knät. Skönt tycker jag!
 
På torsdag ska vi tiil BVC och väga och mäta, gissar på  att han närmar sig 7,5 kg kanske? Och så blir det sprutor också, så skoj ska vi ha det!
 
 
 
 
 
 
 

regnig måndag.

Idag har det varit en riktigt regnig måndag, och på det är jag förkyld! (Tänk när man kunde vila bort förkylningar. . .) Solen har kommit fram tillräckligt länge så att man fått lite hopp om dagen, men två minuter senare har det börjat ösregna eller hagla. Så det fick bli en innedag! Iförmiddags bakade jag bröd (min nya hobby), Gerda badade och jag klippte/ansade hennes hår och däremellan kollade Gerda teve och jag plockade. Och tog hand om Tage såklart, han tog först en tupplur i sängen och sen en ute i vagnen. 
 
Efter lunch var jag ganska trött och förbi på mammalivet med förkyldning, barngnäll och regn, men som tur var hörde Jennifer av sig och kom förbi med Aston och Inez. Vi fikade och stora barnen bråkade en del och vi var glada när M kom hem och agerade lekfarbror en stund! Då fick vi dricka te och klaga på livet i lugn och ro. 
 
När Jennifer och barnen åkt hann jag ut en kort promenad innan det började regna igen. Den promenaden var himla skön och välbehövlig! 
 
måndagsstöket. . .
 
Och gos med Tage då och då! 
 
Imorgon blir det en utflykt utanför hemmet medan Gerda är på förskolan. Jennifer och jag ska gå en promenad och sen fika på Vimpeln, hurra vad kul! 

gerdisens födelsedag.

Idag fyller Gerdisen tre år! Trodde ju hela tiden att vi skulle få ett aprilbarn, men tänk att det blev ett i maj! Det är ett väldigt trevligt datum att fylla år tycker jag, perfekt för kalas resten av livet. 
 
I år är ju första gången Gerda förstod lite vad födelsedag handlade om, kanske mycket tack vare förskolan och att dom firar andra barn där. Och så har vi pratat en del om att fylla år, få paket och vilka som ska komma på kalas. I år förstod Gerda också grejen med att öppna paket, hehe. Hon ville gärna  ha fler!
 
Av oss fick hon ett dockskåp och pippifigurer! I eftermiddags hade vi kalas med familjerna och fler paket! Några favoriter blev en pippi-peruk och leksaksvåffeljärn, och det finns många nya grejer att leka med resten av veckan! Gerda hade knappt tid att äta glass och chokladboll, hon och kusin William lekte hela tiden. Gulliga. 
 
Ikväll somnade hon motvilligt, med pippihåret i sängen. Imorgon är det förskola igen och då blir hon firad igen skulle jag tro! 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0