rosa penna.

 
 
 
Jag har haft en student i tre veckor (slutpraktik), och tänk att idag både bjöd hon på kanelbullar och gav mig en fin present! En rosa penna, åh så fin! Ibland är det allt bra att ha studenter! 
 
Annars var det en väldigt lugn dag på jobbet. Skönt, för imorse gick jag upp halv fem. Det var första gången jag skulle lämna Gerda tidigt innan jobbet, så då ville jag ha gott om tid på mig. Det gick väldigt bra att lämna henne som tur var! Hon är ju morgonpigg just nu så det behövdes inte väckas precis. . . 
 
Imorgon är jag ledig och det är ju skönt det också! 

åka pulka.

I lördags var Gerda och jag i Ornunga och stannade över natten! Det var jättefint väder! Lotta jobbade, men kunde sluta tidigare så då hann vi ut och åka pulka. Vi testade både backen bakom huset och backen på skolgården. Skolgårdens vann i min smak, där var det redan uppåket och man slapp pulsa uppför backen igen. 
Det var första gången Gerda åkte pulka! Hon var lite tveksam först men sen tyckte hon det var riktigt skojigt! Så en pulkabacke skulle vi haft bakom huset.  . . 
 
Gerda somnade snällt på kvällen och då hade jag och Lotta filmkväll med popcorn och jorden-går-under-film. Så mysigt! Gerda vaknade tidigt på morgonen, men det fick jag väl ta. Vi åt frukost och sen åkte vi hem när både mamma och Lotta åkt till sina jobb (resten av familjen sov fortfarande). 
 
Resten av söndagen hade vi lagom lugnt och tråkigt hemma! 
 
 
 
 

lördagsfrid.

Lördagsfrid alltså, det har inte precis existerat här idag. Jag har mest städat och städat i sällskap med ett skrikigt barn. Magnus var borta typ hela dagen, och japp, Gerda vägrade sova middag. Två gånger gick Gerda, vagnen och jag ut på promenad och det var mycket svettigt att få på henne kläder. Suck, denna kamp om kläder.  . .
 
Jaja, Gerda vägrade iallafall inte att äta lunch, hon åt med god aptit framför Babblarna. Och vid halv fyra eller så somnade Gerda sött i min famn. Och då var det frid en stund. . . 
 
 

hur det går på förskolan.

 
 
 
Den här människan gillar att äta framför Babblarna. Jag gillar ju också att äta framför teven, så vad kan jag säga liksom.
 
Än så länge går det bra på förskolan, nu är det bara tre inskolningsdagar kvar. Nästa fredag ska jag lämna henne första gången, så läskigt. Som tur är jobbar jag kväll och lämnar henne först vid 11.00, det känns skönt att börja så. Usch för att lämna henne vid 06.15, vilket eländigt liv. Huuur ska jag få på henne kläder??
 
Nu slutar jag grubbla och har fredagsmys. Popcorn, hurra! 

börja förskolan.

Idag var Gerdas första inskolningsdag på förskolan. Tänk att den här dagen kom! Vi var där i en timma och tack och lov kändes det väldigt bra. Det var trevliga lokaler och framförallt verkade "fröknarna väldigt fina. Jag tror det kommer kännas okej i magen att ha henne där. Fast en del av mig vill ju såklart säga upp mig och bli typ hemmamor. Iallafall, Gerda hade så roligt så och skrek av besvikelse när vi skulle gå! 
 
 
 
 I bilen hem verkade Gerda jättetrött, men efter lunchen fick hon visst massor av energi och ville inte sova. Suck. Så vi fick eftermiddagen att gå genom att fika semla hemma hos Gerdas farmor! Det var icke dumt. 
 
Imorgon följer M med Gerda till förskolan. Jag vill väl helst också gå med, men jag behöver nog vila inför en långhelg på jobbet kan jag tänka mig. Men på måndag går jag med! 
 
RSS 2.0