virkad kudde.

 
 
 
Det här är min virkade kudde. Den har tagit ett tag att göra, både pågrund av att det är lite långtråkigt att virka fasta maskor hela tiden (men perfekt när man ska titta på Mordkomissionen samtidigt), att jag har missat maskor och fått repa upp och att jag behövde sy en innerkudde. Men idag blev den klar! Och fin!
 

klagar.

Jag. Har. Aldrig. Varit. Så. Här. Trött.
Fast jo, det har jag säkert. Men jag kan inte komma på någon gång just nu. Fy tusan vad slitsamt det har varit på jobbet igårkväll och idag. Åhh vad jag måste klaga lite! Igårkväll var allra värst. Massor av patienter kom in och jag hade ingående telefon som ringde hela tiden så att jag blev avbruten i allt jag gjorde. Jag hann ingenting och hade massor att göra. Så jag ville mest gråta när jag åkte hem och helst sjukskriva mig idag. Inte hade jag hunnit med alla patienter som jag ville och borde och dessutom knappt hunnit äta eller dricka något, för att inte tala om att gå på toaletten. Som vi bekymrar oss om att patienterna kommer igång att kissa ordentligt och dricker mycket i värmen, så går jag själv där utan att dricka och håller mig hela kvällen. 
 
Jag hoppas verkligen det inte blir så här i helgen när jag ska jobba dubbelpass och allt. Då vill jag ha det lugnt tack! 
 
Så det var väldigt skönt att komma hem. Jag började med att dricka kaffe med kaka till för att få upp blodsockret, jag tror det behövdes. Jag har tagit ett dopp i sjön och gått en väldigt långsammare promenad än vanligt. Jag har gosat med kattungar i 20 minuter. Jag är glad att jag är ensam hemma för att jag orkar inte prata med någon. Det var jobbigt att säga hej till folk på väg till sjön. Nu ska jag virka och imorgon blir em bättre dag!
 
Tack för att jag fick klaga!

nya gardinomtag.

Igår när jag hade tevekväll virkade jag gardinomtag till gardinerna i köket. Det blev fint tycker jag! Lätt som en plätt, virkade bara luftmaskor i olika färger och knöt ihop. 
 
 
 

regnet kom.

När vi var nere och badade vid Ornungasjön kom åskan. Det var mysigt att vara nere vid sjön och lyssna på den. När åskan kom för nära och vi fruktade för våra liv åkte vi hem och åt middag.
 
 
 
Medan vi åt middag och regnet öste ner funderade vi på om vi skulle våga åka på tipspromenad. Till sist anade vi en ljusning på himlen åt tipspromenad-hållet och bestämde oss för att åka. Stövlar och paraplyer följde med. Visst regnade det en del när vi gick, men det var mest skönt! Själva tipspromenaden gick inte så bra rättmässigt, men jag hade iallafall rätt på vilken månad kanelbullens dag var och det var huvudsaken kändes det som. 
 
 

osörjd ensamhet.

Hemkommen är jag till ett tomt hus. M har åkt iväg på fotbollsgrejs i ett par dagar. Jag sörjer inte ensamheten precis, jag passar på att njuta! Så därför dammsög jag, bäddade sängen och ordnade soffkuddarna fint med en gång när jag kom hem så jag kunde börja njuta så fort som möjligt.  Jag har varit ute på en svettig springtur och nu ska jag banne mig ha en riktig tevekväll! Zappa fram och tillbaka mellan Mordkomissionen och teveprogram, kanske något på datorn också. Och så min virkning i knät! Jag kan inte tänka mig en trevligare kväll.
 
Jag börjar med att se färdigt på ett naturprogram med den där berättarrösten som jag älskar. Seriöst, den mansrösten riktigt trollbinder mig. Jag kan se vilket natur/faktaprogram som helst bara han pratar!

it's a mirakel!

För ungefär ett år sen försvann min lilla necessär spårlöst. I den låg min fina rosa puderborste (dyr), så det var lite ledsamt. Den försvann nånstans mellan bilen-jobbet-bilen och min hårborste försvann samtidigt. Jag letade överallt i bilen, i mina skåp på jobbet, i min kånken-väska och såklart även hemma, fast jag visste att jag hade haft med mig necessären. Jag hittad den ingenstans. Jag drog slutsatsen att jag antingen blivit rånad av en ficktjuv eller att necessären ramlat ljudlöst ut ur väskan på promenaden mellan parkeringen och jobbet. Inget av det tyckte jag var särskilt sannolikt och jag har undrat många gånger vart den egentligen tog vägen.
 
Sen dess har jag haft min Kånken-väska varenda dag till jobbet. Jag har öppnat, stängt, packat i och packat ur. Idag i hissen ner till omklädningsrummet höll jag väskan i en annorlunda vinkel (tydligen) och dragkedjan var öppen. Jag såg rakt ner i facket där man kan ha ett sittunderlag och då skymtade jag ett tyg jag kände igen! Längst ner i facket låg min necessär! Och min hårborste! Åh vad glad jag blev! Men jag fattar verkligen inte hur necessären och hårborsten har kunnat ligga där så länge utan att jag hittade dom. Och att jag inte hittade dom när jag letade ordentligt då för ett år sen. Jag fattar inte. Det är ett lika stort mysterium som när dom försvann!
 
 

i födelsedagspresent.

Jag tror väl knappast att någon har missat att jag tycker det är skojigt att virka. Lite beroende. Så det känns bra att ha goda syften med det jag virkar. Dom här två kreaturen virkade jag i present till Ms systrar Andrea och Marika! Och jag tror att alla jag känner som fyller år ska få något virkat. Hurra!
 
 

god morgon!

Godmorgon! Jag är uppe med tuppen nästan och ute är det så himla fint väder. Och jag ska åka och jobba i eftermiddag. . . Men inte deppa, det är flera timmar kvar. Jag ska snart gå ut en promenad och sen äta frukost länge och efter det göra ingenting resten av förmiddagen. Typ ligga i grästet och sova. 
 
 
 
 

rolig läsning.

Hej nu har jag börjat jobba igen och allt är som vanligt typ. Det är både skönt och sorgligt.,Det är tråkigt att behöva säga "Nej, då jobbar jag" såhär på sommaren. Det är roligare att säga ja. 
 
För att muntra upp mig gick jag till biblioteket efter jobbet och lånade virk-böcker! När jag kom hem låg det dessutom ett paket i brevlådan som innehöll två såna böcker också, så jag är ganska uppspelt just nu. Jag ska sätta mig och titta i allihop och det ska bli så roligt!
 
 

svalka av.

Ikväll är det så varmt så jag var tvungen att gå ner till sjön igen och bada. Det var skönt gånger tusen och förhoppningsvis är jag så avsvalkad så jag kan sova inatt. Imorgon ska jag gå upp klockan sex igen som jag gjort hela veckan. Morgonen och kvällen är bästa tiden när det är varmt! Sova länge på morgonen kan jag göra när det regnar eller i vinter. 
 
 
 
 

jag och gässen.

Jag brukar bada på en liten, icke-offentlig badplats på Ms familjs mark några minuter hemifrån. Den är som sagt liten och trevlig, men det gör också att det inte kan komma så mycket folk utan att det känns trångt. Jag föredrar att vara en bit ifrån närmsta okända människa när jag är iklädd endast bikini. När det bara är jag och gässen trivs jag allra bäst! I förmiddags hade jag tur, det vara bara jag och gässen i en hel kvart!
 
 
 

två paket!

 
 
Dom här två påsarna fick jag på posten idag. Två, det var inte riktigt meningen precis. Det blev visst dubbel beställning, men så kan det bli när internet krånglar antar jag. Så nu har jag mycket garn. Det är ju inte ledsamt precis, hurra! Vad mycket jag ska virka!
 
 
 

en huvudbonad.

Den här coola huvudbonaden var jag tvungen att köpa på Hjulet igår. Fem spänn liksom, den var för knäpp för att inte köpa! Visst sitter den bra på huvudet och iklädd den blir jag genast sugen på att baka bullar och skura köksgolvet. Bra grej! 
 
 
 

regnbad.

 
 
 
Det är väl ändå förargligt att det ska börja regna och åska när jag hade tänkt att åka ner till sjön på eftermiddagen igen. Men jag kom på att det är ju faktiskt skönt att bada fastän det regnar, så när det slutat åska och dom värsta åskskurarna dragit förbi, tvingade jag med mig lillasyster ner. Det var så himla skönt i vattnet! Och det brukar det ju vara efter regn, grejen är att det inte är så skönt att komma upp efteråt när det inte är någon sol. Så vi stannade i vattnet ganska länge. Öhm ja. 

över berg och hagar.

Att gå tipspromenad ger mig hur mycket nostalgiska sommarkänslor som helst. Det måste man göra för att det ska kännas som sommar och såklart hemma i Ornunga. Idag var en rolig promenad på vandringsleden. Man fick välja om man ville gå en lång eller kortare bana vi hurtbullar valde såklart den långa. Den tog 1,5 timme ungefär och inte för att vi ångrade vårat val, men det var sjukt varmt att gå. Svetten liksom rann och flugor försökte äta upp oss. Tur att jag kom på att vi skulle ha vatten med oss, annars hade vi nog törstat ihjäl. Men annars var det trevligt, vi gick både över berg och genom hagar. Typ. Och det var trevligt att det var en trevlig promenad, för pappa hade gjort tipsfrågorna och tyvärr så hade jag fått korrekturläsa som för någon vecka sen, utan att tänka på att jag kanske ville gå. Så jag kunde svaren. Det hade varit grymt kul att för en gångs skull få 13 rätt, men så vill jag ju komma till himlen också och dit kommer inte fuskare.
 
 
 
 
När vi kom tillbaka till starten vid badplatsen så var vi sjukt varma och trötta och hungriga. Lotta och jag tog ett snabbt dopp i sjön (hon i behå som överdel, och jag med trosor nertill efter vissa missöden) innan vi fikade. Det var så sjukt gott med grillad korv, nästan dog. Kan det vara det godaste som finns? Till det hällde vi i oss massa saft och åt bulle till efterrätt. Men jag var inte mätt ändå, så jag drog med mig Stina till våffelcaféet där mormor sjötte våffeljärnen. Så åt jag en våffla och Stina en glass. Sen var jag ganska mätt och nöjd!
 
 
 
 
 
 
 

harvar, sår och plöjer.

Man kan ju inte bara sitta på rumpan på semestern, det är inte vidare hälsosamt. Så jag kom på att jag skulle göra ordning gräsmattan på baksidan! Den var alldeles full av mossa. Jag lånade hem pappas moss-rivar-maskin och gud i himlen vad mycket mossa jag rev upp. Säkert flera ton. Åtminstone fick jag gå väldigt många varv med skottkärran. När jag hade rivit klart lagade jag några ställen i gräsmattan med ny jord, sen sådde jag gräsfrön och sist gödslade. Som en riktig bonddräng nästan. 
 
 
 
 
 

på utflykt.

Igår gjorde jag, mamma och mormor en utfykt till Maja och havet. Vi åkte i ottan. Jag sov största delen av vägen (åh, det är så skönt att sova i bil!) för det regnade så hemtrevligt på framrutan. Typiskt att det ska regna när man åker på utflykt till havet. Vi stannade till vid Falkenberg för att fika, men vi fick beundra utsikten inifrån bilen. Lagom tills vi fikat färdigt slutade det regna, så vi gick en promenad på stranden genom naturreservatet. Det var mysigt fast det blåste. Jag tycker det är ganska mysigt med vind, bara det är varmt. Och det var det. Det bor kossor och får i naturreservatet, men dom har varit snälla dom andra gångerna jag varit här, så jag var inte rädd. Kossorna vart faktiskt söta. 
 
 
När vi gått klart åkte vi vidare till Halmstad där Maja och Per Gessle bor. Jag borstade håret i bilen dit, det behövdes. Maja var glad att vi kom, men sur på att solen inte sken. Men vadå, sa jag, man kan väl göra saker fast inte solen skiner? Ja det kan man. Så när vi gått på några loppisar i stan och ätit lunch på en god Thai-restaurang åkte vi till ett glasscafé och åt glass. Såklart, vad gör man annars där? Och efteråt tog vi en tur till ett annat hav, och där blåste det ännu mer och vågorna såg väldigt osvenska ut. Jag tänkte på när skeppet går på grund i stormen och Mr. Steerforth och Ham drunknar i David Copperfield. Jag tänkte inte på att bada precis. Men det var coolt! 
 
 
 
Så lämnade vi Maja och Halmstad och åkte åt hemhållet. Jag sov typ hela vägen till Ullared. Förstås stannade vi på Ullared en liten sväng när vi ändå körde förbi. Ja, det var faktiskt en liten sväng vi var där, jag stod säkert i köä för att betala lika länge som jag gick i affären. Fast det var okej, för jag är inget Ullareds-freak. Men jag gillar inte att stå i kö i över en halvtimme heller. 
 
Det var en trevlig utfykt det! 
 
 
 
 
 
RSS 2.0