Glass-soppa.

Jag har alltid tyckt att gulaschsoppa är så himla himla gott. Kanske för att jag trodde det hette "glass-soppa" när jag var liten. Och allt med glass är ju gott, tycker småbarn. Tänk att mamma och pappa inte provade att säga glass-broccoli eller glass-ärtor! Jag undrar om det hade fungerat?
 
Idag är jag vuxen och provade att laga gulaschsoppa själv! Häromdagen hittade jag ett enkelt recept i en Allas-tidning som jag vågade prova. Men så klart experimenterade jag lite. Till exempel bytte jag ut "bog av nöt" mot köttfärs istället, och hade i lite extra krydda. Och tusan vad gott det blev! Så gott att jag delar med mig av receptet, inklusive mina förbättringar.
 
 
 
Gulaschsoppa   ca 4 port
 
400 g köttfärs
1 gul lök
salt, peppar
4 potatisar
3 morötter
1 röd paprika
1 pressad vitlök
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
3-4 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
Jag hade dessutom i lite chilisås och ketchup, extra paprikapulver och lite ceyennepeppar.
 
1. Hacka lök och stek tillsammans med köttfärsen. Salta pch peppra.
2. Skala potatisen och skär i tärningar. Skala morötterna och skiva morötterna. Skär paprikan. 
3. Lägg över köttfärsen i en stor gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud soppan
i ca 25 min. 
4. Smaka av med salt, peppar och kryddor. Servera med yoghurt och bröd. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0