Stress - boken, individen och samhället.

Fy tusan. Den här kursen visade sig vara riktigt intensiv. Fyra dagar med föreläsningar, ett seminarie och så en tenta på det. Och just nu känns det som det är ungefär en miljard sidor att läsa in i en fruktansvärt svårläst bok. 
 
Men det är ganska komiskt. Kursen heter som sagt Multifaktorell ohälsa, och stress har varit en väldigt viktigt punkt i varenda föreläsning. Det finns igen ände på hur mycket bedrövligt stress kan orsaka och ungefär allting leder i slutändan till en för tidig död. Elände, elände. Och stress har vi gott om i dagens samhälle. Idag fick vi lära oss att en tonåring som spelar ett datorspel i en timme, får lika mycket information och intryck till hjärnan som en stenåldersmänniska fick under hela sitt liv. 
Utöver stress är för lite fysisk aktivitet och ett stillasittande liv det värsta för människans hälsa. 
Så ja, vart är det komiska i det hela? Jo, att just vi studenter som läser den här kursen stressar ihjäl oss för att klara oss igenom den här kursen. Att man blir stressad av att läsa själva kursboken Stress- individen, samhället och molekylerna. Och att vi två dagar i rad har varit helt stillasittande under sex timmars föreläsning. 
 
Jag förstår vad dom menar. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0