elva månader.

April har kommit och här i Västra Bodarna har vitsipporna börjar komma. För ett år sen började jag vänta på att en bebis skulle komma - och inte bara jag! Jag försökte mest leva en dag i taget och göra något roligt och lyxigt varje dag, för snart skulle ett nytt liv komma. Jaja, jag fick ju fortsätta vänta resten av hela april, men det visste jag inte för precis ett år sen. Tur, kanske.
 
Gerda är elva månader och snart fyller hon ett år. Det känns som ett mål - klarar man första året så borde man klara dom återstående 17 åren också, eller?
 
På Gerda är det ganska full fart. Leka och riva ut. Pilla och greja. Vill helst äta själv. Mycket dramatiska känslor när man inte gör som hon vill ha det
 
 
 
 
Gerda ställer sig upp mot allt och kan gå längst med soffbordet. Jag hoppas att det dröjer ett tag till innan hon går, phu. När hon är på gott humör brukar hon krypa på upptäcksfärder i huset. Grovköket är spännande och att riva ur alla mössor och vantar från korgen i hallen är också riktigt skojigt. Det stämmer verkligen att tysta barn är misstänkta för att syssla med något förbjudet! Men om hon är på dåligt humör blir hon förbannad om jag försvinner ur sikte. Bläddra i böcker gillar Gerda också och kan pyssla med det länge. Det ska helst vara riktiga böcker med tunna sidor så att man kan riva sönder dom när man får lust. Tur att det finns tejp samt billiga böcker på second hand. 
 
Två tänder har kommit upp den senaste månaden! Det var väl på tiden. Som tur är bits hon inte så värst än, så amningen funkar fortfarande. 
 
Det har gått sådär att sova i egen säng. Dom två senaste kvällarna har hon inte velat somna i sängen och läggningen har tagit lååååång tid. Suck. Så just ikväll ska jag strunta i det, hon får amma till sömns i stora sängen och sova där inpackad bland kuddar och täcken. Jag behöver paus. Vi tar det en annan dag. Så jag hoppas att hon somnar fortare ikväll. 
Just nu känns det som att Gerda håller på att bestämma sig hur hon ska sova på dagen. Eller så är planen att hon sover olika varje dag. Ibland sover hon 30 min på förmiddgaen och lite längre sen efter lunch och eftermiddagen. Andra dagar sover hon 3 timmar på förmiddagen och inget på eftermiddagen. Typ så. Och om jag vill att hon ska sova, då sover hon inte och tvärtom. Japp. 
 
Tur att hon är söt och gullig ganska ofta. Hon brukar inte vara snål med pussarna!
 
 
 
 
Edit 20:30: Hon somnade inte fortare ikväll, det tog ändå 1,5 timma. Dock inget gallskrik. Stor suck. 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0